13-ukraintsiv-postrazhdaly-vid-ukusiv-pavukiv-z-pochatku-roku-smertei-ne-fiksuvaly-moz

13 українців постраждали від укусів павуків з початку року, смертей не фіксували - МОЗ

 • 10326 переглядiв

З початку 2024 року 13 українців звернулися до медиків через укуси павуків. Шестеро пройшли лікування в стаціонарі, всі постраждалі одужали, летальних випадків не зафіксовано.

13 українців звернулись до медиків після укусу павуків з початку року. Усі постраждалі отримали необхідну медичну допомогу, повідомили у МОЗ України у четвер, 1 серпня, пише УНН.

Деталі

"Серед 13 осіб, які звернулись до лікарів після укусу павуків у 2024 році, лікування в стаціонарі пройшли шестеро. Всі постраждалі одужали, жодного летального випадку через укус павуків у 2024 році не було зафіксовано", - повідомили у МОЗ.

За даними МОЗ, минулого року зі скаргами на укуси павуків по всій країні зареєстровано 31 звернення, 16 людей пройшли лікування у стаціонарі, летальних випадків не зафіксували, як і у 2022 році.

Тоді до медиків звернулось 42 людини, 25 з них лікувались у стаціонарі. Про це, як вказано, свідчать дані зареєстрованих в ЕСОЗ (електронна система охорони здоровʼя) випадків надання медичної допомоги пацієнтам у зв'язку з токсичною дією, спричиненою контактом з отруйними тваринами (отрутою павука).

Як розпізнати укус павука і що робити?

Про укус павука можуть свідчити одна або дві точки на шкірі, біль, набряк, нудота, симптоми отруєння. Якщо вкусив павук, медики рекомендують:

  • Не панікувати. 
  • Пити багато води.
  • Промити місце укусу чистою водою з мильним розчином.
  • Випити антигістамінний та протизапальний препарати.
  • Звернутися до лікаря.

"У разі укусу павука-каракурта важливо якомога швидше звернутися до центрів екстреної медичної допомоги чи найближчого медзакладу, для консультації лікаря. Отрута каракурта впливає на дихання і роботу серця, може викликати набряк Квінке", - зазначили у МОЗ.

В Україні одна людина постраждала від укусу отруйного каракурта, а росіяни вже розганяють фейки про нашестя павуків30.07.24, 16:39

Юлія Шрамко

Суспільство

    Популярні

    Новини по темі

    Переваги та принцип роботи VMware Broadcom

     • 20009 переглядiв