ukenru
zvinuvacheniy-u-vtechi-eksnardep-shepelyev-zapustiv-karusel-advokativ-dlya-vidstrochki-viroku

Звинувачений у втечі екснардеп Шепелєв запустив "карусель" адвокатів для відстрочки вироку

 • 13448 переглядiв

КИЇВ. 8 листопада. УНН. У Деснянському районному суді столиці 1 листопада відбулося чергове заслуховування справи за фактом втечі колишнього народного депутата України Олександра Шепелєва. Суд обмежив адвокатів в термінах доповнення судового слідства, після чого Шепелєв почав екстрено міняти своїх захисників, повідомляє УНН.

Суд встановив термін подачі доповнень до 4 листопада поточного року, при тому, що сама справа слухається вже c лютого 2018 року і фактично на фінальному етапі - перехід до дебатів. Але Шепелєв вирішив в черговий раз змінити адвокатів.

Ця тактика обвинуваченим і його адвокатами використовується регулярно протягом усього часу заслуховування справи. Між зміною адвокатів Шепелєв вдавався також до імітації поганого самопочуття, зриваючи процеси викликами швидкої допомоги. Кожен раз лікарі швидкої допомоги констатували відсутність причин для госпіталізації, що втім не завадило Шепелєву повторювати свій "фінт" знову і знову.

Тепер Шепелєв знову повернувся до тактики "каруселі" адвокатів. Він заявив, що відмовляється від старих і бере нових. Це означає, що суд повинен буде надати новим адвокатам час на ознайомлення з матеріалами справи з розрахунку 1 том в день.

Тобто, як мінімум на два тижні Шепелєв буде намагатися відтягнути дату наступного засідання суду.

Нагадаємо, екснардеп Шепелєв звинувачується в організації вбивств і замахів на банкірів, а також розкраданні грошей з "Родовід банку". У 2014 році Шепелєв втік з-під варти через "лікарняну схему". Чотири роки він ховався в Росії і був затриманий українськими правоохоронцями тільки в 2018 році.

Справу за фактом втечі слухається в Деснянському суді столиці. Шепелєву загрожує від 5 до 8 років позбавлення волі.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП