zvilnennya-khersona-budanov-ozvuchiv-novi-termini

Звільнення Херсона: Буданов озвучив нові терміни

 • 617037 переглядiв

Цитата

На запитання, скільки часу знадобиться Україні, щоб відвоювати Херсон, Буданов, як пише видання, відповів: "Швидше за все, операція по завоюванню Херсона триватиме до кінця наступного місяця".

Деталі

Також Буданов вказав, що велика частина сил країни-терориста, що перебувають на тимчасово окупованій території Херсонщини, – це повітряно-десантні війська, сили спеціального призначення та морська піхота. Це найбільш боєздатні підрозділи, які є в росії. Ці підрозділи складають кістяк угруповання, яке також посилюється мобілізованими. 

“Бойова складова, тобто підрозділи, які можуть становити будь-яку небезпеку для нас – це приблизно 40 тисяч. Херсон знаходиться в середині цього угруповання. Це війська в Херсоні, в районах західного берега Дніпра, а також війська, які дислокуються на східному березі”, – повідомив Буданов.

Що кажуть у Силах оборони Півдня

Коментуючи слова голови ГУР МОУ, речниця Сил оборони Півдня Наталія Гуменюк в ефірі телемарафону вказала, що "ми все ще дотримуємось правилу не прив'язуватись до календарів. Але в будь-якому випадку, коли нас питають коли буде звільнено Херсон, це буде яскрава дата, яку ми все ж таки оберем. Наразі ми продовжуємо бойову роботу і дійсно готуємось до відповідних заходів. У тому числі і звільнення безпосередньо обласного центру".

"Але ще раз нагадаю, військова операція, яка називається "оборонна операція", відносно Сил оборони України, вона потребує режиму інформаційної тиші. І розумію, що всім хочеться знати, коли це станеться. Але хочу запевнити кожного, коли це станеться - це стане відомо", - наголосила Гуменюк.

Доповнення

Російські війська забрали свою військову техніку з аеродрому у Чорнобаївці Херсонської області, про що свідчать супутникові знімки. У СтратКомі ЗСУ відзначили з цього приводу, що з початку окупації Херсонщини, навіть постійні знищення російської техніки силами ЗСУ у цьому аеропорту не були приводом для них покинути позицію.

Українські Національні Новини

Війна

    Популярні

    Новини по темі

    Звільнення Херсона: Буданов озвучив нові терміни

     • 617037 переглядiв