ukenru
zustrich-u-normandskomu-formati-rf-ozvuchila-vimogi

Зустріч у "нормандському форматі": РФ озвучила вимоги

 • 11928 переглядiв

КИЇВ. 9 червня. УНН. На зустрічі глав МЗС "нормандської четвірки" 11 червня Росія вимагатиме розведення сил у Станиці Луганській і фіксації так званої "формули Штайнмайєра". Про це повідомили у прес-службі МЗС Росії, передає УНН.

"Російська сторона має намір вимагати невідкладно відновити статус-кво, що склався в н.п. Золоте і Петровське після здійснення там у 2016 році розведення сил і засобів сторін, і завершити цей процес у Станиці Луганській", - йдеться в коментарі.

Крім того, РФ має намір приділити увагу "політичним аспектам врегулювання".

"Мова, перш за все, йде про необхідність фіксації досягнутої ще на саміті в "нормандському форматі" в Парижі 2 жовтня 2015 року і підтвердженої лідерами "нормандської четвірки" в Берліні 19 жовтня 2016 року домовленості про порядок вступу в силу закону про особливий статус Донбасу, більш відомої як "формула Штайнмайєра", - заявили в МЗС РФ.

Як повідомляв УНН, Президент України Петро Порошенко наголосив на важливості якнайшвидшого звільнення українських політв’язнів, утримуваних в Росії та на окупованих територіях. Глава Української держави звернув увагу на голодування українців та висловив занепокоєння погіршенням їхнього стану здоров’я під час сьогоднішньої телефонної розмови з президентом РФ Володимиром Путіним.

Українські Національні Новини

Політика