ukenru
zustrich-putina-i-baydena-mozhe-proyti-ne-v-zhenevi-zmi

Зустріч Путіна і Байдена може пройти не в Женеві - ЗМІ

 • 15791 переглядiв

КИЇВ. 6 червня. УНН. Саміт президента Росії Володимира Путіна і президента Сполучених Штатів Джо Байдена, який намічений на 16 червня, може пройти не в швейцарській Женеві, а на одній з вілл поблизу міста. Таку думку висловив колумніст газети Tribune de Genève Ален Журдан, повідомляє УНН.

Деталі

На його думку, в Женеві важко знайти місце, яке б відповідало рівню зустрічі глав двох найсильніших країн світу.

"У швейцарської влади до сих пір немає протокольного простору в Женеві, призначеного для двосторонніх зустрічей такого рівня", - пише Журдан.

Він зазначає, що вілла Fleur d'eau, де 19 листопада 1985 відбулася перша зустріч Рональда Рейгана і Михайла Горбачова в рамках саміту з ядерного роззброєння, не підійде для нової зустрічі, так як вона належить Китаю.

Журдан вважає, що найбільш імовірним місцем проведення саміту Путіна і Байдена стане маєток Lohn, неподалік від столиці Швейцарії, Берна.

Нагадаємо, 13 квітня Джо Байден під час телефонної бесіди запропонував Володимиру Путіну особисту зустріч. Вже 25 травня сторони підтвердили, що зустріч відбудеться 16 червня в Женеві.

Пізніше прессекретар Білого дому Джен Дженніфер Псакі перерахувала теми, які президент США Джо Байден має намір обговорити на зустрічі в Женеві з главою Кремля Володимиром Путіним. Серед них вона назвала і Україну.

Українські Національні Новини

Новини Світу