ukenru
zsu-zvilnili-5-naselenikh-punktiv-bilya-limanu-na-donechchini

П'ять населених пунктів біля Лимана звільнені - речник східного угруповання військ

 • 87443 переглядiв

КИЇВ. 1 жовтня. УНН. Українські захисники оточили російське угрупування в районі Лимана на сході України. Поблизу звільнено п'ять населених пунктів, повідомив речник Східного угруповання військ Сергій Череватий в ефірі національного телемарафону, передає УНН.

Цитата

"Російське угруповування в районі Лиману оточене. Населені пункти Ямпіль, Новоселівка, Шандриголове, Дробишеве, Ставки – звільнені, там тривають стабілізаційні заходи", - заявив Череватий.

Деталі

За даними речника, в оточенні в районі Лиману опинилося близько п'яти тисяч російських солдатів.

"Там справді наші дані показували, що російське угрупування (в районі Лимана - ред.) налічувало кількість в районі 5-5,5 тисяч. Проте, активні бойові дії "відмінусовували" їх бойовий склад, а також деякі групи, які намагалися прорватися. Це ще потребує аналізу і тоді можна буде детальніше сказати" - сказав він.

Череватий зазначив, що досі фіксуються спроби прориву військ рф, проте вони "не дуже вдалі" завдяки ЗСУ. Він пояснив: Лиман є важливим, бо це черговий крок до звільнення Донбасу.

"Це і психологічно дуже важливо. Українські збройні сили починають диктувати свою волю, а не тільки відбиватися і стояти в обороні, і переламувати хід бойових дій. Це дуже важливо як для нашого війська, бо це підтримує його дух, так і для зламу морального духу противника", - підсумував речник.

Нагадаємо

Голова Луганської ОВА Сергій Гайдай повідомив, що військові рф в Лимані попросили у свого керівництва вийти, але їм відмовили.

Українські Національні Новини

Війна