ukenru
zsu-vidbivayut-shturm-okupantiv-u-napryamkakh-dvokh-sil-na-kharkivschini-minoboroni

ЗСУ відбивають штурм окупантів у напрямках двох сіл на Харківщині – Міноборони

 • 118760 переглядiв

КИЇВ. 30 травня. УНН. Українські військові відбивають штурмові дії окупантів у напрямках сіл Довгеньке та Курулька на Харківщині. Про це повідомив речник Міністерства оборони України Олександр Мотузяник під час брифінгу, передає УНН.

Деталі

Мотузяник повідомив, що на Харківському напрямку Збройні Сили України протидіють підрозділам окупаційних військ противника, який основні зусилля зосередив на утриманні зайнятих позицій та недопущенні подальшого просування наших військ до Державного кордону.

Цитата

"На Слов’янському противник перегрупується для поновлення наступу у напрямках: Ізюм – Барвінкове, Ізюм – Слов’янськ. У напрямках сіл Довгеньке та Курулька українські війська відбивають штурмові дії окупантів", - сказав Мотузяник.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський повідомив, що третина Харківщини досі під окупацією

Окрім того, він повідомив про ситуацію на інших напрямках:

• Донецький напрямок. Там Збройні Сили України стримують наступ російсько-окупаційних військ, які намагаються оточити наші підрозділи у районах Лисичанська і Сєверодонецька та блокувати основні логістичні шляхи.
• На Лиманському напрямку окупанти закріплюються в районі Лиману та проводять перегрупування.
• На Сєвєродонецькому за підтримки артилерії ворог веде штурмові дії в напрямках Тошківки і Устинівки.
• На Бахмутському окупанти здійснюють перегрупування для подальшого наступу на Комишуваху. Нарощують систему ППО.
• На Авдіївському, Курахівському та Новопавлівському напрямках ворог вів контрбатарейну боротьбу та вів вогонь в бік позицій наших військ.
• На Запорізькому напрямку противник відкривав вогонь з артилерії у районах населеного пункту Оріхів та Лугівське, що у 40-60 км на південний схід від Запоріжжя.
• Південнобузький напрямок. Противник основні зусилля зосереджує на утриманні зайнятих рубежів, ведені розвідки, сковуванні наших військ та запобіганні перекидання резервів Сил оборони на інші напрямки. Ворог не припиняє вогневий вплив на наші війська.
• Волинський та Поліський напрямки. Визначені підрозділи зс білорусі (до семи батальйонів) продовжують виконувати завдання з посилення українсько-білоруського кордону в Брестській і Гомельській областях.
• Сіверський напрямок. Противник утримує визначені підрозділи на ділянці російсько-українського кордону у Брянській та Курській областях для запобігання перекидання наших військ на інші загрозливі напрямки.
• З метою нанесення втрат Силам оборони України агресор здійснив вогневе ураження артилерією об’єктів у районах н.п. Бояро-Лежачі, Манухівка (Сумська область) та Янжулівка, Каменська Слобода (Чернігівська область).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: По Харкову за добу ворог тричі вдарив з РСЗВ

Українські Національні Новини

Кримінал та НП