zsu-otrymaly-novi-dalekobiini-drony-aq-400-scythe

ЗСУ отримали нові далекобійні дрони AQ 400 Scythe

 • 105318 переглядiв

Українська компанія-виробник Terminal Autonomy передала військовим першу партію нових ударних безпілотників AQ 400 Scythe. Про це йдеться в офіційній заяві фірми, пише Defence Blog, передає УНН.

Деталі

Початковий обсяг виробництва дронів такого типу становить 100 одиниць. Компанія прагне збільшити темпи до 500 БпЛА на місяць.

AQ 400 Scythe здатні летіти на відстань 750 км та нести корисне навантаження до 32 кілограмів. Є також можливість збільшити навантаження до 70 кг, зменшивши дальність польоту.

Безпілотники можна запускати за допомогою коротких злітно-посадкових смуг або катапульт. Серед особливостей цих БпЛА також називають швидке виготовлення, можливість масового виробництва та економічну ефективність.

Контекст

Terminal Autonomy налагодила виробництво дронів-камікадзе через мережу невеликих підприємств та інжинірингових фірм, що спеціалізуються на виробництві аналогічних платформ. Хоча компанія закуповує деякі компоненти за межами України, насамперед у Німеччині та Великій Британії, пріоритетом проєкту є максимальна локалізація виробництва в межах України.

Лілія Подоляк

Війна

    Популярні

    Новини по темі

    ЗСУ отримали нові далекобійні дрони AQ 400 Scythe

     • 105318 переглядiв

    У США удосконалена ракета для HIMARS пройшла випробування

     • 116875 переглядiв