ukenru
zmusiv-vidzhimatisya-a-potim-vdariv-kulakom-u-grudi-pid-kiyevom-viyskoviy-vbiv-spivsluzhbovtsya

Змусив віджиматися, а потім вдарив кулаком у груди: під Києвом військовий вбив співслужбовця

 • 29705 переглядiв

КИЇВ. 6 жовтня. УНН. У Вишгороді, під Києвом солдат Національної гвардії України примусив співслужбовця віджиматися від підлоги, після чого наніс удар кулаком правої руки в область грудної клітини. Постраждалий втратив свідомість та, не приходячи до тями, помер. Про це УНН повідомили у прес-службі Спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері Центрального регіону.

Як повідомили у пресслужбі, солдата-строковика Національної гвардії України, військовослужбовця військової частини, яка дислокована у м. Вишгород Київської області, затримано.

"Установлено, що 3 жовтня вказаний військовослужбовець, порушуючи статутні правила взаємовідносин між військовослужбовцями за відсутності між ними відносин підлеглості, застосував насильство до свого співслужбовця, а саме примусив останнього віджиматися від підлоги, після чого наніс удар кулаком правої руки в область грудної клітини, від чого постраждалий втратив свідомість та, не приходячи до тями, помер", - йдеться у повідомленні.

Досудове розслідування за вказаним фактом здійснюється Територіальним управлінням Державного бюро розслідувань, розташованим у Києві, за процесуального керівництва військової прокуратури Дарницького гарнізону.

Військовослужбовця затримано в порядку ст. 208 КПК України та вручено йому повідомлення у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 406 КК України - вчинення нестатутних взаємовідносин, що спричинили смерть потерпілого.

Наразі триває проведення судово-медичної експертизи та слідчих дій з метою встановлення об’єктивних обставин вчиненого злочину, за результатами яких буде прийнято рішення про остаточну кваліфікацію дій підозрюваного.

Нагадаємо, військовослужбовця засудили за умисне вбивство на території військового об’єкту.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП