ukenru
zmushuyut-pidpisuvati-kontrakti-u-tayemnikh-vyaznitsyakh-u-chechni-vikradayut-cholovikiv-dlya-vidpravki-na-viynu-v-ukrayinu

Змушують підписувати контракти: у Чечні викрадають чоловіків для відправки на війну в Україну

 • 139353 переглядiв

КИЇВ. 26 травня. УНН. Декілька чеченських правозахисних організацій і блогерів розповіли про звернення від жителів Чечні, які надходять до них, яких викрадають для відправлення як "добровольців" на війну проти України. За їхніми словами, викрадених змушують підписувати контракт під загрозою провести невизначений час у "таємних" в'язницях. Про це повідомляє Кавказ.Реалії, передає УНН.

Деталі

Зокрема, опозиційний рух 1ADAT повідомляє про "сотні (викрадених) людей з різних районів" Чечні. За даними представника руху, в одній з нелегальних в'язниць, які за відгуками побували там, утримуються 100 осіб, в іншій – 30.

У правозахисній асоціації "Вайфонд" заявили, що останнім часом до них надійшли десятки звернень від жителів Чечні, які заявляли про примусове відправлення на війну. Серед тих, кого змушують стати добровольцями, є люди з інвалідністю. Є й держслужбовці, яких зобов'язали підписати заяву про вступ до "добровольців".

"Їм та їхнім сім'ям погрожують, змушуючи підписувати папери. Хоча вони категорично не хотіли їхати на війну, це проти їхньої волі. Більше того, у разі поранення чи смерті в документах прописані вкрай маленькі суми, не ті, про які свідчить пропаганда", – розповіла співрозмовниця Кавказ.Реалії у "Вайфонді".

Опозиційний блогер, автор ютьюб-каналу "Думки Ісламу" Іслам Бєлокієв говорить про десятки підтверджених випадків викрадення – при цьому, за його даними, до правозахисників звертаються лише мала частина постраждалих.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Відмовилися їхати на війну в Україну: суд у Кабардино-Балкарії визнав законним звільнення 115 росгвардійців

Українські Національні Новини

Кримінал та НП