ukenru
zmushuyut-kaminnyam-zdirati-tatuyuvannya-boychenko-rozpoviv-pro-znuschannya-z-meshkantsiv-mariupolya-yakikh-deportuyut

Змушують камінням здирати татуювання: як окупанти знущаються з депортованих маріупольців

 • 183260 переглядiв

КИЇВ. 29 квітня. УНН. Російські окупанти знущаються з маріупольців, яких примусово депортують до росії. Зокрема, вони забирають дітей та змушують здирати камінням татуювання. Про це заявив міський голова Маріуполя Вадим Бойченко під час брифінгу, передає кореспондент УНН.

Цитата

"Фільтраційних центрів чотири ( біля Маріуполя – ред.). В них вони ображають, знущаються з місцевого населення. Декілька прикладів з останнього, як це відбувається. Якщо хтось виїжджає з міста і він так чи інакше пов'язаний з держслужбою або з муніципальною службою, то він відразу отримує сумну звістку, що потрапляє за ґрати. Його там тримають додають знущання та тортури. Десь два тижні тримають, когось тримають місяць", - сказав Бойченко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: За добу приблизно 15 осіб проходять фільтраційні табори у Маріуполі

Деталі

За його словами, люди, які потім виходять з відти називають це фашизмом.

"Є інші приклади, коли сім'я, яка працювала на наших підприємствах, виїжджають з міста і на жаль немає можливості виїжджати до підконтрольної частини нашої держави, а їх примусово депортують в бік рф, або так званої ДНР. Вони середнього віку, вони мають на своїх руках дитину, якій 2 роки, й підходять до наметів де сидять МГБ, ФСБ. Ті по списках бачать, що ця сім'я виховала дитину, якій вже понад 20 років і вона працює на держслужбі в правоохоронному блоці. Вони кажуть: "ви виховали нацистку. І цю дитину яку ви зараз тримаєте на руках ми забираємо, тому що ми не хочемо, щоб ви ще одну нацистку виховали", - розповів Бойченко.

Бойченко також розповів, що окупанти змушують людей здирати зі шкіри татуювання.

"Якщо вони бачать молоду пару, яка теж примусово депортується, то вони роздягають хлопця, бачать якісь татуювання на тілі й кажуть, що у їх уяві це націоналістичний якийсь символ й дають камінець і кажуть стрирай це татуювання, якщо воно не має ознаки нацистської символіки. І він здирає зі шкіри це татуювання, а вони сидять та регочуть з цього", - сказав Бойченко.

Доповнення

У Маріуполі зафіксовано 13 мобільних крематоріїв.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП