ukenru
zmi-zapidozrili-omelyana-v-umisnomu-prikhovuvanni-rezultativ-finansovogo-auditu-ukraerorukhu

ЗМІ запідозрили Омеляна в умисному приховуванні результатів фінансового аудиту "Украероруху"

 • 10456 переглядiв

КИЇВ. 16 травня. УНН. Міністерство інфраструктури України майже чотири місяці приховує інформацію про результати фінансового аудиту ДП "Украерорух". Усі запити ЗМІ на цей рахунок ігноруються відомством, з посиланням на "необхідність завершення передбачених процедур", пише "Знай.uа", передає УНН.

Як зазначає видання, в кінці грудня минулого року в "Украерорусі" пройшла Трудова конференція колективу. На ній співробітники підприємства прийняли рішення про недовіру чинному керівництву ДП і зажадали від Міністерства інфраструктури України розірвати трудовий контракт з директором "Украерорух" Дмитром Бабейчуком, а також з низкою його заступників.

"Причина недовіри і таких вимог з боку колективу полягала в тому, що керівництво підприємства, за відкидання співробітників ДП, замішано в корупційних схемах. Зокрема, під керівництвом Д.Бабейчука з рахунків "Украероруху" на рахунку збанкрутілого банку "Платинум банк" було виведено понад 400 млн грн бюджетних коштів. Гроші безповоротно зникли, і після падіння банку більше "Украероруху" їх ніхто не повернув.

За цим фактом сьогодні розслідуються три кримінальні справи: в ГПУ, НАБУ і Нацполіціъ, але поки результатів слідства немає.

У відповідь на вимоги колективу "Украероруху" про звільнення Д.Бабейчука і членів його команди, міністр МІУ Володимир Омелян в грудні 2017 року призначив проведення фінансового аудиту ДП. Пізніше він публічно пообіцяв результати цього аудиту оприлюднити, а на їх підставі - прийняти відповідні кадрові рішення", - нагадали "Знай.юа".

Згідно з повідомленням "Украерорух", аудит ДП був завершений 29 січня 2018 року. Після цього ЗМІ неодноразово зверталися із запитами до Міністерства інфраструктури і просили надати висновки аудиту.

"Однак, станом на 16 травня, Володимир Омелян продовжує приховувати дані про фінансове становище стратегічного підприємства в сфері забезпечення безпеки повітряного простору. Більш того, четвертий місяць він також продовжує ігнорувати вимоги колективу "Украероруху" про звільнення заплямованого в корупційному скандалі керівництва ДП", - відзначають журналісти.

Видання уточнило, що на питання ЗМІ, "чому МІУ прикриває чиновників, які є фігурантами кримінальних справ, Омелян і його підлеглі вперто не відповідають".

Нагадаємо, як писав УНН, колектив "Украероруху" почав трудовий спір з Омеляном.

Також нагадаємо, що 25 квітня в "Украерорух" відбулася ще одна конференція трудового колективу, на якій співробітники підприємства повторно підтвердили свою вимогу до МІУ звільнити директора Бабейчука.

Українські Національні Новини

Політика