ukenru
zmi-u-nimechchini-rozsliduyut-11-tis-vipadkiv-pidrobki-covid-sertifikativ

ЗМІ: у Німеччині розслідують 11 тис. випадків підробки COVID-сертифікатів

 • 21700 переглядiв

КИЇВ. 26 грудня. УНН. Більше ніж 11 тис. справ за підозрою у продажу та купівлі підроблених паспортів вакцинації розслідуються в Німеччині. Про це повідомила в неділю газета Die Tageszeitung з посиланням на дані регіональних відомств кримінальної поліції, пише УНН.

Деталі

"Згідно з опитуванням taz, проведеним у всіх відомствах кримінальної поліції, наразі налічується більше 11 000 випадків підробки паспортів вакцинації", - йдеться в повідомленні.

Так, за даними видання, тільки в Баварії з початку року виявили 3070 випадків підробки паспортів вакцинації - на початок вересня було всього 110 випадків. У Північному Рейні-Вестфалії також зареєстровано 2 495 випадків, майже половина з них - з кінця листопада. У Берліні 1028 випадків, у Гессені і Баден-Вюртемберзі кількість у "нижньому чотиризначному діапазоні", у Рейнланд-Пфальці 727 випадків, у Гамбурзі - 720. І навіть у маленькому Шлезвіг-Гольштейні 550 випадків - дві третини з них за останні чотири тижні.

Як зазначено, спектр пропозицій різноманітний. Берлінські правоохоронці відзначають, що підробки продаються не тільки в Telegram, але і в тематичних оголошеннях WhatsApp або eBay за ціною від 50 до 350 євро. При цьому цифрові сертифікати дорожче, ніж паперові жовті паспорти вакцинації.

Доповнення

Німеччина, яку охопила четверта хвиля коронавірусу, має відносно низький рівень вакцинації порівняно з рештою Європи. За офіційними даними, близько 70% населення повністю вакциновано.

Німеччина вводить обов'язкову вакцинацію для медичних працівників.

Українські Національні Новини

Новини Світу