ukenru
zmi-u-dubayi-prizemlivsya-sekretniy-litak-iz-nursultanu

ЗМІ: у Дубаї приземлився секретний літак із Нурсултану

 • 64772 переглядiв

КИЇВ. 6 січня. УНН. Секретний літак, який може належати Національній гвардії Казахстану, увечері 5 січня приземлився в Дубаї, де розташована нерухомість сім'ї колишнього президента держави Нурсултана Назарбаєва, пише УНН з посиланням на The Insider.

Цитата

"Борт E35L літака Embraer Legacy 650, який вилетів зі столиці Казахстану приблизно о 22:00 (21:00 за Києвом – ред.), приземлився в Дубаї в Міжнародному аеропорту Аль-Мактум. Дані про політ були приховані. Літак може належати до Національної гвардії Казахстану — повідомлялося, що відомство отримало Embraer Legacy 650 у січні 2020 року", - інформує видання.

Деталі

Зазначили, що раніше некомерційна група C4ADS спільно з Центром з дослідження корупції та організованої злочинності (OCCRP) публікувала розслідування, згідно з яким у Дубаї розташована незареєстрована нерухомість сім'ї експрезидента Казахстану Нурсултана Назарбаєва.

За даними авторів розслідування, резиденції в Дубаї є в ​​онука Назарбаєва - Нуралі Алієва, колишнього керівника Комітету Нацбезпеки Каріма Масімова та зятя Нурсултана Назарбаєва Тимура Кулібаєва.

Повідомляли, що Алієв має три резиденції мікрорайоні Джумейра-Біч Резіденс на узбережжі Перської затоки та ще однієї в елітній яхтовій пристані Марина у Дубаї. Масімов володіє апартаментами у дубайському комплексі Executive Towers та апартаментами в районі Dubai International City, писали автори розслідування – поряд з аеропортом, де сів борт E35L.

Крім того, зазначали, що зятю Назарбаєва, мільярдеру Кулібаєву належать апартаменти на штучному острові Palm Jumeirah. Там же у грудні команда Олексія Навального знайшла апартаменти у депутата Держдуми, ексглави ДНР Олександра Бородая.

Раніше головний редактор "Ехо Москви" Олексій Венедиктов повідомляв, що Назарбаєв готується покинути Казахстан "для лікування".

Контекст

Протести у Казахстані спалахнули після того, як 1 січня вдвічі зросли ціни на автомобільний газ: із 60 тенге до 120 за літр.

У ніч на 5 січня через масовий характер мітингів президент Казахстану Касим-Жомарт Токаєв ввів в Алма-Аті, Алматинській та Мангістауській областях надзвичайний стан.

Зранку 5 січня Токаєв відправив уряд Казахстану у відставку. Він також доручив запровадити тимчасове державне регулювання цін на скраплений газ, а також бензин та дизель.

Крім того, повідомляли, що Нурсултан Назарбаєв на фоні протестів іде у відставку.

Додамо

Напередодні на всій території Казахстану було запроваджено надзвичайний стан та комендантську годину.

Раніше влада оголосила про проведення "антитерористичної операції".

Президент Токаєв заявив, що "терористичні банди" провели серйозну підготовку за кордоном і в Алмати одна з таких банд захопила п'ять літаків.

Українські Національні Новини

Новини Світу