zmi-pid-chas-ataki-rf-2-serpnya-u-rumuniyi-mistsevi-zayavili-pro-droni-nad-budinkami-i-padinnya-odnogo-v-lisi-ulamkiv-ne-znayshli

ЗМІ: під час атаки рф на Одещину у Румунії місцеві заявили про дрони над будинками і падіння одного в лісі, уламків не знайшли

 • 281590 переглядiв

КИЇВ. 3 серпня. УНН. Під час дронової атаки російських військ на портову інфраструктуру на річці Дунай в Одеській області у ніч на 2 серпня у Румунії місцеві жителі заявили про дрони над їхніми будинками і падіння одного з них в лісі, але уламків не знайшли. Про це з посиланням на мера комуни Чаталкіой у Тулчі Тудора Чернегу повідомляє Digi24, пише УНН.

Деталі

"Тудор Чернега, мер комуни Чаталкіой у Тулчі, розповів Digi24 про жахливі моменти, які пережили місцеві жителі у середу вранці після атаки безпілотників на порт Ізмаїл. Він сказав, що люди повідомляли про те, що дрони пролітали над їхніми будинками і один з них падав у лісі. Було розпочато пошуки, але жодних залишків безпілотника не знайшли, наголосив мер", - пише видання.

"Місцеві жителі кілька разів підтверджують, що безпілотники пролетіли прямо над будинками в Чаталкіої. (...) Дрона, що розбився, виявлено не було. Є свідчення місцевих жителів, моряків, що у лісі впав дрон. Було проведено пошук, але нічого не було знайдено. У тій гущавині навіть дороги немає.

Той факт, що дрони пролетіли над будинками, деякі підтверджують, що дрони летіли з декількох напрямків, щоб спантеличити ППО. Коли пройшла чутка, що дрон впав на нашу територію, було створено паніку, бо точність у них невисока.

Люди були налякані, вікна були розбиті, тому що, оскільки місцевість була болотистою, ударна хвиля поширювалася дуже сильно, створюючи враження землетрусу. (...) Ніколи не було таких проблем так близько, раніше запускали ракети, але не так близько", - сказав мер.

Міністерство оборони країни, як вказано, відреагувало у понеділок на російську атаку біля румунського кордону. За даними міністерства, "наразі немає можливості прямої військової загрози національній території чи територіальним водам Румунії".

Нагадаємо

Масована нічна атака ударними дронами на Одещину була спрямована на портову та промислову інфраструктуру Дунаю, зокрема, руйнувань зазнала триповерхова будівля морвокзалу, повідомили 2 серпня в Офісі Генпрокурора.

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    БЕБ вилучило електронні сигарети та тютюн на 4 млн грн

     • 350400 переглядiв

    ВАКС розпочав розгляд по суті у справі Насірова

     • 252695 переглядiв