ukenru
zmi-pershi-rosiyski-mirotvortsi-pribuli-na-teritoriyu-kazakhstanu

ЗМІ: перші російські "миротворці" прибули на територію Казахстану

 • 18597 переглядiв

КИЇВ. 6 січня. УНН. До Казахстану прибули перші російські "миротворці". Як повідомляють російські ЗМІ, літаки доставили перші підрозділи зі складу основних сил російського контингенту "миротворчих" сил ОДКБ, передає УНН.

Деталі

За інформацією ЗМІ, на територію Казахстану прибули підрозділи 45-ї окремої бригади спеціального призначення ВДВ, Іванівського з'єднання ВДВ і Ульяновського з'єднання ВДВ.

Крім того, соціальні мережі публікують відео, де так звані "миротворці" залишають літак.

Додамо

Раніше три з п'яти країн Організації Договору про колективну безпеку (ОДКБ) заявили про намір направити свої сили в Казахстан в рамках "миротворчої місії".

Про те, що російський контингент їде в Казахстан, стало відомо сьогодні вранці.

УНН помітив як мінімум два військово-транспортних літаки РФ, що прямують у бік держави вранці в четвер.
Пізніше з'явилася офіційна заява: В Казахстан перекидають підрозділи і військові частини Повітряно-десантних військ РФ.

Вранці в четвер вони вже прибули в країну.

Посол Казахстану в Україні Дархан Калетаєв заявив, що чисельність миротворчого контингенту ОДКБ, який повинен прибути в Казахстан для допомоги владі в якості "миротворців", складе 3 тис. осіб.

Контекст

Президент Казахстану Касим-Жомарт Токаєв 5 січня провів засідання контртерористичного штабу і звернувся до глав держав ОДКБ з проханням про допомогу в наведенні порядку в країні.

Генерал-майор ВПС Казахстану Токтар Аубакіров на державному телеканалі "Хабар" закликав усіх членів ОДКБ (Організації Договору про колективну безпеку) ввести війська в країну. За словами Аубакірова, ввести війська повинні саме всі країни, які входять в ОДКБ, а не одна.

Як відомо, в ОДКБ входять Росія, Вірменія, Білорусь, Казахстан, Киргизстан і Таджикистан.

5 січня президент Білорусі Олександр Лукашенко обговорив ситуацію в Казахстані з Володимиром Путіним і президентом Казахстану Касим-Жомартом Токаєвим.

Білоруський лідер заявив, що в постійному контакті знаходяться лідери всіх країн ОДКБ.

Українські Національні Новини

Новини Світу