ukenru
zmi-kim-chen-in-mig-pributi-do-kitayskogo-mista-dalyan

ЗМІ: Кім Чен Ин міг прибути до китайського міста Далянь

 • 16565 переглядiв

КИЇВ. 8 травня. УНН. Неназваний представник КНДР, ймовірно, високопоставлений член керівництва країни прибув у вівторок з візитом в китайський портове місто Далянь (північно-східна провінція Ляонін). Телеканал TBS та агентство Kyodo припускають, що неназваним представником може виявитися північнокорейський лідер Кім Чен Ин, інформує УНН

Відзначається, що представник КНДР прилетів в Далянь на літаку. TBS також продемонстрував відео, зняте місцевим жителем, на якому містом їде кортеж у складі кількох чорних лімузинів. Телеканал передбачає, що в Даляні може перебувати лідер КНДР Кім Чен Ин.

Згідно з поширеними даними, у центрі міста через кожні кілька метрів чергують поліцейські, блокована вулиця, яка, ймовірно, веде до місця, де зупинився високий гість. За словами місцевих жителів, посилені заходи безпеки вжиті в місті з понеділка.

В аеропорту Даляня, передає японське агентство Kyodo, помічені також літаки, які, як вважають, використовують високопоставлені представники китайського керівництва. У понеділок там були на деякий час припинені злети і посадки звичайних рейсових лайнерів. За даними агентства, туди міг податися і голова КНР Сі Цзіньпін. Так, висловлюються припущення, що він може взяти участь в церемонії початку випробувального плавання побудованого на верфях Даляня першого повністю китайського авіаносця.

Нагадаємо, CCTV (Центральне телебачення Китаю) повідомило, що Кім Чен Ин укінці січня в рамках чотириденного візиту в КНР зустрівся в Пекіні з китайським лідером Сі Цзіньпіном. Ця поїздка стала для північнокорейського лідера першим закордонним візитом після приходу до влади в КНДР в грудні 2011 року. В ході зустрічі з Сі Цзіньпіном Кім Чен Ин запросив його відвідати Пхеньян, і китайський лідер прийняв це запрошення. За словами голови КНР, Пекін буде сприяти безперервному зміцненню співпраці з Пхеньяном заради миру і захисту взаємних інтересів двох держав з метою підвищення добробуту їх народів, зміцнення миру і стабільності в регіоні. “Нам потрібно приділити особливу увагу зміцненню контактів між представниками молоді Китаю і КНДР, успадкувати існуючі дружні традиції”, — зазначив Сі Цзіньпін.

Українські Національні Новини

Політика