ukenru
zmi-izrayil-zaboroniv-berlinu-postachati-ukrayini-protitankovi-raketi-spike

ЗМІ: Ізраїль заборонив Берліну постачати Україні протитанкові ракети Spike

 • 540484 переглядiв

КИЇВ. 26 травня. УНН. Ізраїль відхилив прохання США дозволити Берліну постачати Україні протитанкові ракети, вироблені в Німеччині за ізраїльськими технологією та ліцензією. Про це повідомляє видання Axios, передає УНН.

Деталі

Як зазначають американські та ізраїльські чиновники, влада Ізраїлю відхилила прохання Штатів, які хотіли, щоб Україна отримала вироблені в Німеччині з використанням ізраїльських технологій протитанкові ракети Spike.

Як наголошується, чиновник з Міноборони Ізраїлю Амір Ешель два тижні тому зустрівся у Вашингтоні із заступником Міністра оборони США з політики Коліном Калем, щоб обговорити співпрацю в галузі безпеки між країнами.

Амір Ешель додав, що країна на такий крок не погодиться, оскільки Ізраїль передає Україні тільки нелетальне військове обладнання.

Високопоставлений ізраїльський чиновник заявив, що Тель-Авів стурбований тим, що російські солдати будуть вбиті зі зброї ізраїльського виробництва, що може привести до того, що рф завдасть шкоди інтересам безпеки Ізраїлю в Сирії.

Нагадаємо 

Міністерство внутрішніх справ Ізраїлю дозволило українцям, які виїхали з країни через агресію рф, легально влаштуватися на роботу.

Українські Національні Новини

Суспільство