zmi-diznalisya-u-skilki-v-rosiyi-otsinyuyut-raketi-yakimi-obstrilyuyut-ukrayinu

ЗМІ дізналися, у скільки в росії оцінюють ракети, якими обстрілюють Україну

 • 260655 переглядiв

КИЇВ. 3 серпня. УНН. росіяни неодноразово атакували українські міста, використовуючи бомбардувальник Ту-22М3. Видання Defence Express повідомило, у скільки росіяни приблизно оцінюють свої ракети, якими зараз б’ють з таких літаків по Україні, на основі рішення суду щодо втрати однієї з них, передає УНН.

Деталі

У січні 2019 року, як повідомляється, у росії двоє посадовців допустили посадку Ту-22М3 з підвішеною крилатою ракетою типу Х-22 в складних погодних умовах, через що бомбардувальник розбився та згорів разом з ракетою, а 3 із 4 членів екіпажу загинули.

Повідомляється, що міноборони рф хотіло стягнути за втрачений Ту-22М3, випущений в 1986 році, та ракету Х-22 загалом 97 мільйонів рублів, із яких 12 млн рублів – за саму крилату ракету.

Цитата

«У 2019 році курс рубля відносно долара не був вищим за позначку 65 рублів за один долар. І якщо екстраполювати, то виходить, що станом на той момент втрачені Ту-22М3 та Х-22 для міноборони рф коштували в еквіваленті лише 1,3 мільйона доларів та понад 180 тисяч доларів відповідно, що виглядає як мінімум заниженим показником», - зазначає видання.

Доповнення

Речник Командування Повітряних сил Збройних сил України Юрій Ігнат повідомляв, що ракета Х-22, яку рф застосувала, зокрема, для обстрілу Одеси днями, вважається надзвичайно швидкісною. Це старі радянські ракети, які є найбільш руйнівні та неточні. Допустима похибка цієї ракети при попаданні в ціль 600 метрів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Звичайними засобами ППО збити неможливо": Ігнат про модернізацію росіянами ракет

Українські Національні Новини

Війна

    Популярні

    Новини по темі

    Зі столиці на Львів будуть курсувати додаткові поїзди

     • 321190 переглядiв