ukenru
zmi-cherez-pivnichniy-potik-2-v-senati-blokuyut-priznachennya-v-derzhdep-13-kandidativ

ЗМІ: через "Північний потік-2" в Сенаті блокують призначення в Держдеп 13 кандидатів

 • 17111 переглядiв

КИЇВ. 3 липня. УНН. Щоб чинити тиск на адміністрацію президента США Джо Байдена з приводу російського проекту газопроводу "Північний потік-2", сенатор штату Техас Тед Круз блокує всіх кандидатів Держдепартаменту на важливі дипломатичні посади. Про це повідомляє УНН з посиланням на NBC News.

Деталі

Повідомляється, що в невизначеному стані щодо призначення перебувають тринадцять кандидатів, затверджених комітетом з міжнародних відносин Сенату.

Сенатор від штату Техас наполягає на тому, щоб влада країни ввела санкції проти компанії-оператора Nord Stream 2 AG. Доти, доки це не відбудеться, Круз буде заважати утвердженню 13 кандидатів.

У списку представлені Бретт Холмгрен, що очікує затвердження як помічника держсекретаря з розвідки, і Деніел Крітенбрінк - кандидат на посаду помічника секретаря у справах Східної Азії і Тихого океану.

Також повідомляється про двох заступників - одні з найбільш високопоставлених посад в департаменті, які не затверджені. Один з них курирує права людини і демократію.

Як повідомляє NBC, в більшості випадків ці кандидати не матимуть стосунку до американської політики щодо російського газопроводу.

Відзначається, що Тед Круз і раніше блокував ключові кандидатури від Байдена, в тому числі директора ЦРУ Вільяма Бернса і заступника держсекретаря Браяна Маккеона.

Причиною цього були побоювання з приводу трубопроводу. Але врешті сенатор дозволив висунути ці кандидатури після того, як в березні адміністрація Байдена заявила, що введе санкції стосовно компаній, що будують трубопровід.

Нагадаємо

Комітет з асигнувань Палати представників США затвердив поправку, яка не дозволяє президенту Джо Байдену призупинити санкції проти газопроводу "Північний потік-2".

Газопровід, який повинен з'єднати Росію і Німеччину по дну Балтійського моря, планували добудувати в 2019 році. Однак через санкції США проти виконавців та партнерів проекту його реалізація загальмувалася. Зараз перша нитка труби вже завершена, в "Газпромі" заявляли, що газ пустять вже в цьому році.

В кінці травня Байден заявив, що введення нових санкцій проти "Північного потоку-2" непродуктивно з огляду на вибудовування відносин з Європою, до того ж проект вже практично завершено.

Українські Національні Новини

Новини Світу