ukenru
zlochintsiv-yaki-vtyaguvali-gromadyan-u-narkotorgivlyu-suditimut-u-kiyevi

Злочинців, які втягували громадян у наркоторгівлю, судитимуть у Києві

 • 9224 переглядiв

КИЇВ. 30 червня. УНН. Організовану групу осіб, які під приводом пошуку роботи кур'єрами втягували громадян України у розповсюдження наркотичних засобів на території Російської Федерації, судитимуть у Києві. Про це передає УНН з посиланням на прес-службу Генеральної прокуратури України.

"Прокуратурою Дніпропетровської області затверджено та направлено до суду обвинувальний акт відносно чотирьох чоловіків за скоєння кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 149 Кримінального кодексу України (вербування та переміщення людини, вчинені з метою експлуатації у формі втягнення у злочинну діяльність, з використанням обману та уразливого стану особи, вчинені повторно організованою групою)", - йдеться у повідомленні.

Встановлено, що у період з вересня 2015 по вересень 2016 років вказані особи, діючи у складі організованої групи, втягували громадян у злочинну діяльність, пов’язану з розповсюдженням наркотиків.

Так, зловмисники розмістили оголошення про набір людей на роботу кур’єрами, при цьому не пояснювали майбутнім жертвам реальної суті роботи, яка полягала у розповсюдженні наркотичних засобів на території Російської Федерації.

Таким чином обвинуваченим вдалося завербувати 14 громадян з різних областей України.

Вищим спеціалізованим судом України з розгляду кримінальних справ визначено підсудність вказаного кримінального провадження за Солом'янським районним судом м. Києва.

Як повідомляв УНН 29 червня, міжнародний канал торгівлі людьми викрили у Києві та Миколаєві.

 

Українські Національні Новини

Кримінал та НП