ukenru
zlochinets-yakiy-strilyav-u-reygana-u-1981-rotsi-otrimav-povnu-svobodu

Злочинець, який стріляв у Рейгана у 1981 році, отримав повну свободу

 • 144616 переглядiв

КИЇВ. 1 червня. УНН. Федеральний суддя в середу надав Джону Хінклі, людині, яка вчинила замах на президента Рональда Рейгана і ще трьох людей при спробі вбивства в 1981 році, беззастережне звільнення від обмежень, з якими він зіткнувся, повідомляють американські ЗМІ, передає УНН.

Деталі

Під час слухань у Вашингтоні окружний суддя США Пол Фрідман зняв обмеження на поїздки та використання Інтернету щодо Хінклі, який мешкає один у Вільямсбурзі, штат Вірджинія, повідомляє Fox News. Наказ Фрідмана набуде чинності 15 червня.

Під час слухань у вересні Фрідман сказав, що надасть Хінклі беззастережне звільнення, але дав прокурорам більше часу для спостереження за Хінклі, коли він перейшов до самостійного життя після смерті своєї матері.

Фрідман у той час сказав, що проблеми з психічним здоров'ям Хінклі знаходяться «в стадії ремісії», і він більше не становить небезпеки.

У 2016 році Хінклі був виписаний з психіатричної лікарні, де його лікували від депресії та психозу, і йому дозволили переїхати до закритого селища у Вільямсбурзі, щоб доглядати свою стару матір, яка померла в серпні 2021 року.

Згідно з судовими документами, після виписки з лікарні Хінклі дотримувався вказаних судом умов і залишався психічно стабільним.

Доповнення

У вересні дочка Рейгана, Патті Девіс, написала у статті для Washington Post, що вона виступає проти звільнення Хінклі, говорячи, що вона не вірить, що він відчуває докори сумління.

30 березня 1981 року Хінклі намагався застрелити Рейгана під час замаху біля готелю Washington Hilton. Рейган отримав прокол легені, але одужав.

Серед інших поранених були прессекретар Білого дому Джеймс Бреді, агент секретної служби Тімоті Маккарті та офіцер поліції Вашингтона Томас Делаханті.

Хінклі був визнаний невинним через неосудність на суді присяжних у 1982 році.

Українські Національні Новини

Новини Світу