zitknennya-ugrupovan-u-liviyskiy-tripoli-27-lyudey-zaginulo-ponad-100-poraneno

Зіткнення угруповань у лівійській Тріполі: 27 людей загинуло, понад 100 поранено

 • 877391 переглядiв

КИЇВ. 16 серпня. УНН. У столиці Лівії Тріполі сталося зіткнення між спеціальними силами стримування та 444-ою бригадою. Як наслідок, 27 людей загинуло та ще понад 100 отримали поранення. Про це повідомляє Reuters, пише УНН.

Деталі 

Видання пише,  що бої у Тріполі у вівторок, 15 серпня, стали найжорстокішим зіткненням у місті за цей рік.

Бойові дії спровокувало ввечері в понеділок затримання однією стороною командира іншого угруповання, а після його звільнення зіткнення припинилися.

В Агентстві охорони здоров'я Тріполі поінформували, що в результаті спалаху насильства 27 людей було вбито, і понад 100 отримали поранення, проте не уточнили, йдеться лише про представників озброєних угруповань, або також про цивільних.

Довідково 

У Лівії почастішали збройні конфлікти після повстання 2011 року за підтримки НАТО, і в 2014 році вона розділилася між ворогуючими східними та західними угрупованнями.

Напад східних сил на Тріполі на заході провалився у 2020 році, що призвело до припинення вогню, яке призупинило більшість великих бойових дій. Туреччина, яка підтримувала уряд Тріполі, зберегла військову присутність у Лівії.

Проте прогрес у довгостроковому політичному розв’язанні конфлікту незначний, і на місцях озброєні угруповання, які отримали офіційний статус і фінансування, продовжують володіти владою.

Минулого року фракції, які підтримують конкуруючий уряд, оголошений східним парламентом, розпочали приречену спробу усунути прем’єр-міністра Абдулгаміда аль-Дбейба, голову тимчасового уряду єдності, що призвело до важких сутичок у Тріполі протягом дня.

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    На Одещині працює ППО - ОВА

     • 1046640 переглядiв

    Поліція показала перші хвилини після ворожого удару по Львову

     • 2844235 переглядiв