ukenru
zima-do-kiyeva-tak-i-ne-priyshla-meteorologam-skladno-viznachiti-prikhid-vesni

Зима до Києва так і не прийшла: метеорологам складно визначити прихід весни

 • 32134 переглядiв

КИЇВ. 19 лютого. УНН. Цього року метеорологічна зима до Києва так і не прийшла. Метеорологам складно визначити, чи прийшла весна через затягнуті переходи між сезонами. Про це кореспонденту УНН повідомила начальник відділу кліматології у Центральній геофізичній обсерваторії ім. Бориса Срезневського Олена Доніч.

"У зв’язку з глобальними змінами клімату – у цьому році метеорологічна зима до Києва не прийшла. Таке трапляється в північних областях часто, але у Києві це вперше таке – у цьому році. І тому ми вважаємо, що вже вона не прийде. Треба визначатися вже з метеорологічною весною. Ми вже будемо аналізувати, коли точно можна сказати, що весна до нас прийшла. Це дуже складно у цьому році, тому що це не так, як завжди робилося", - сказала Доніч.

Вона зазначила, що в цьому році дуже затягнулись переходи між сезонами.

"Взагалі, метеорологічна весна – це період стійкого переходу середньодобової температури повітря через нуль градусів в сторону підвищення. І тому, в принципі, ми проаналізуємо, і, може, вже вона і наступила. Тобто, треба аналізувати температуру, як вона буде себе далі вести. Ще березень не почався, і якщо будуть якісь перепади – то ми наперед не можемо сказати. Якщо березень буде стабільно теплий - то весна вже, може, і зараз наступила, але поки що не можемо так завчасно говорити", - додала Доніч.

За її словами, прогноз на два тижні такий, що не планується похолодання. Подальшого прогнозу - на місяць – вони дати не можуть.

Також метеоролог зазначила, що похолодання буде не дуже добре впливати на природу, адже вегетаційно рослини починають свій відлік на весну, і якщо це запрограмовано, то холодів не потрібно.

Нагадаємо, у грудні в столичній обсерваторії пояснили, чому зима тепла.

Також нагадаємо, сьогодні у Києві очікується до 8 градусів тепла.

Українські Національні Новини

Суспільство