zhyteli-zvilnenykh-sel-luhanshchyny-otrymaly-tovary-pershoi-neobkhidnosti-lysohor

Мешканцям звільнених сіл Луганщини доставляють хліб, ліки та генератори, а також приймають від них індивідуальні замовлення - Лисогор

 • 35788 переглядiв

Жителі прифронтових сіл Луганської області отримують хліб, генератори, ліки та предмети першої необхідності, в той час як в окупованому Новопскові відсутній громадський транспорт, що погіршує ситуацію для місцевих жителів.

Кожен мешканець звільнених населених пунктів Луганщини, що розташовані вздовж лінії фронту, отримає  тижневий запас свіжого хліба. Крім того мешканцям передаються генератори, ліки і товари першої необхідності. Натомість жителі окупованого Новопсковського району не можуть користуватися транспортним сполученням, та скаржаться що ситуація гірше ніж в селищах поблизу лінії зіткнення. Про це у Телеграмі повідомляє начальник Луганської обласної військової адміністрації Артем Лисогор, передає УНН.

У звільнених селах Луганщини, що розташовані вздовж лінії фронту, через безпекову ситуацію відсутні діючі продовольчі точки чи амбулаторії. Тому люди, які не бажають евакуюватися, сподіваються виключно на допомогу, яку ми регулярно привозимо. Вчора – тижневий запас свіжого хліба. Його отримує кожен житель із чотирьох навколишніх сіл

- інформує глава Луганської ОВА. 

Також повідомляється, що жителям прифронтових населених пунктів було доставлено генератори, ліки і товари першої необхідності; проводиться опитування, що саме привезти наступного разу.

Інша ситуація в окупованій частині Луганщини: у Новопскові відсутнє транспортне сполучення, при тому ,шо декілька місяців окупаційна влада обіцяє його поновити - дістатися до навколишніх сіл, або навпаки можливо лише власною автівкою або на таксі.

Місцеві жителі скаржаться, що поточна ситуація гірша, ніж в населених пунктах поблизу лінії зіткнення

- повідомляє начальник Луганської ОВА.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Херсон знову під обстрілом: окупанти атакують з тимчасово окупованого лівого берега

Ситуація з російськими обстрілами Луганщини наступна:

Вказується, що 6 грудня окупанти відкривали вогонь і по Макіївці, і по Невському, усвідомлюючи, що там залишаються цивільні. Крім того, ворогом із мінометів, артилерії та авіації обстріляна Білогорівка, ударами з неба - Серебрянський ліс.

Також Артем Лисогор зазначив, що в окупованому Луганську працюватиме російський центр спецпідготовки "воин", який займатиметься рекрутингом та підготовкою молоді до подальшої служби в армії.

Нагадаємо

Як повідомляв УНН, у тимчасово окупованому Луганську загарбники відкриють центр спеціальної підготовки неповнолітніх до військової служби. За планом окупантів, дітей віком від 14 років будуть направляти на військовий вишкіл, а підлітків від 16 років планують готувати до мобілізації.

Ігор Тележніков

Війна

    Популярні

    Новини по темі

    НАЗК невдовзі відкриє реєстр декларацій

     • 28189 переглядiв

    Армія рф двічі вдарила по Сумщині протягом ночі

     • 35003 переглядiв