ukenru
zhovtiy-rezhim-na-donbasi-zberezhetsya-do-rishennya-komanduvacha-oos-shtab

"Жовтий" режим на Донбасі збережеться до рішення командувача ООС - штаб

 • 19531 переглядiв

КИЇВ. 3 листопада. УНН. Наразі у районі проведення операції Об'єднаних сил запроваджено режим безпеки "жовтий", який продовжує тривати і буде скасований виключно рішенням командувача ООС. Про це повідомляє УНН з посиланням на дані оператовно-тактичного угруповання "Північ", що має свій район відповідальності у зоні ООС.

"На даний час в районі проведення ООС запроваджено режим безпеки "жовтий" з 28 жовтня, який продовжує тривати і буде скасований виключно рішенням командувача ООС. На жаль, деякі представники засобів масової інформації невірно інтерпретували слова командира ОТУ "Північ" генерал-майора Олега Мікаца і надали матеріал, в якому написано про скасування з 3 листопада режиму безпеки "жовтий" та вільне пересування журналістів у районі КПВВ "Золоте" та на ділянці розведення сил та засобів. Це не відповідає дійсності", - зазначили в ОТУ.

Також в оператовно-тактичному угрупованні "Північ" додали, що процес розведення сторін триває протягом 30 днів.

"Процес розведення сторін триває протягом 30 днів та передбачає певний алгоритм дій для військовослужбовців та представників міжнародної моніторингової місії ОБСЄ", - вказали в ОТУ.

Додамо, наприкінці жовтня у районі ООС ввели режим "жовтий".

Нагадаємо, за даними пресцентру ООС, 1 листопада українська сторона завершила розведення сил та засобів у Золотому.

Українські Національні Новини

Суспільство