zhorstoke-vbyvstvo-ukrainskoho-viiskovopolonenoho-rozpochato-rozsliduvannia

Жорстоке вбивство українського військовополоненого: розпочато розслідування

 • 21469 переглядiв

Правоохоронці розпочали досудове розслідування за фактом вбивства та розчленування українського військовополоненого окупантами. Генпрокурор Андрій Костін заявив, що росія повторює злочини нацистів.

Правоохоронці розпочали досудове розслідування за фактом жорстокого вбивства окупантами українського захисника з розчленуванням тіла. Про це повідомили в Офісі Генпрокурора, передає УНН.  

За процесуального керівництва Офісу Генерального прокурора розпочато досудове розслідування за фактом порушення законів та звичаїв війни, поєднаного з умисним вбивством (ч. 2 ст. 438 КК України). В межах розпочатого розслідування правоохоронці перевіряють інформацію, поширену в соцмережах, про вбивство українського військового та його розчленування представниками зс рф

- йдеться у повідомленні Офісу Генпрокурора. 

Як наголосив Генпрокурор Андрій Костін, росія послідовно повторює злочини нацистів, зухвало демонструючи повну зневагу до усіх норм цивілізованого світу. "Цей кричущий випадок — чергове нагадування, що терористичний режим рф — це зло. Зло має бути покаране", - заявив Костін. 

Контекст 

У мережі з’явилося фото, ймовірно, із тілом українського полоненого, якому росіяни відрізали голову та кінцівки. Уповноважений Верховної Ради України з прав людини Дмитро Лубінець відреагував і заявив, що терміново звертаюся до МКЧХ та ООН. 

Популярні

Новини по темі

Терористи обстріляли Сумщину: 22 вибухи у трьох громадах

 • 25160 переглядiв

рф вбиває цивільних: 1 загиблий і 4 поранених

 • 24488 переглядiв

За добу окупанти втратили 1150 військових та 5 танків

 • 64643 переглядiв

Під час повітряного бою ППО знищила 5 ударних БпЛА

 • 26235 переглядiв