ukenru
zhodnikh-vechirok-i-simeynogo-svyatkuvannya-frantsiya-posilyuye-obmezhennya-dlya-borotbi-z-omicron

Жодних вечірок і сімейного святкування: Франція посилює обмеження для боротьби з Omicron

 • 17283 переглядiв

КИЇВ. 27 грудня. УНН. Очікується, що президент Франції Еммануель Макрон оголосить про нові Covid-заходи у понеділок, оскільки країна готується до нової хвилі пандемії, викликаної варіантом Omicron. Про це пише УНН з посиланням на Reuters.

Деталі

Офіційні особи побоюються, що лікарні можуть бути переповнені після того, як у суботу було зареєстровано рекордні 100 000 випадків захворювання, що є найвищим денним рівнем у Франції з початку пандемії.

Макрон проведе кризову нараду о 16:00 (15:00 за Грінвічем) відеоконференцією зі середземноморського курортного готелю в Брегансоні з ключовими членами свого кабінету та представниками французьких органів охорони здоров'я.

Один із заходів, що розглядаються, полягає в обмеженні пропуску Covid Health Pass, який потрібен для входу в ресторани, кінотеатри та інші громадські місця, тільки для людей, які повністю вакциновані, а не для тих, у кого недавно був негативний результат тесту.

Перепустка, а також негативний тест також можуть бути потрібні для барів або кафе без столиків і, можливо, для нічних клубів, якщо їм буде дозволено відкритися в січні після чотиритижневого закриття, передбаченого 6 грудня, повідомляє Reuters.

Лікарі також просять ввести комендантську годину напередодні Нового року, а група медичних працівників закликала уряд відкласти повернення учнів до шкіл, яке призначено на 3 січня.

Маски також можуть знадобитися на вулиці - захід, уже введений у регіоні Савойя у Французьких Альпах та інших європейських країнах.

Офіційні особи закликають людей не проводити вечірки чи великі сімейні збори у святкові дні.

Близько 22 мільйонів французьких громадян із 40 мільйонів отримали бустерні вакцини проти Covid-19.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Франції кількість випадків COVID-19 досягла національного рекорду. Смертність зростає

Українські Національні Новини

Новини Світу