zhoden-rosiyskiy-litak-ne-zmig-sisti-rozvidnik-rozkriv-nevidomi-detali-boyiv-za-aeroport-u-gostomeli

"Жоден російський літак не зміг сісти" - розвідник розкрив невідомі деталі боїв за аеропорт у Гостомелі

 • 798906 переглядiв

КИЇВ. 26 липня. УНН. Учасник боїв за аеропорт Антонова у Гостомелі, представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України, вперше розкрив невідомі деталі боїв за летовище. Про це повідомляє УНН із посиланням на ГУР МО.

Деталі

За його словами, якби росіяни змогли реалізувати свій план із захоплення Гостомельського летовища та висадки там великої кількості десанту з легкою бронетехнікою у перші дні великого вторгнення, Київ з високою ймовірністю був би окупований. Саме тому критично важливі були перші години війни 24 лютого.

Цитата

«Починалось з того, що ГУР розвідки знало що ймовірним місцем звідки має йти захоплення Києва, це скоріш за все гостомель. Тому було прийнято керівництвом ГУР, що це важливий обєкт. Краще за все висаджуватися там, щоб йти на Київ. Там вже можна розгортатися та йти на декілька напрямків і одночасно з різних сторін на Київ. Десь хтось міг прорватися до столиці, – зазначив він.

Боєць розповів, що приблизно з 20 лютого вони влаштовували засідки, пункти спостереження й відпрацьовували можливі бої з ворогом.

«Нас було десь біля 30 осіб. Ну як ви знаєте, їх там було більше 300. Зі зброї у нас були автомати Калашникова, декілька гранатометів. Основна наша сила – це був наш БТР» - розповів боєць.

Воїн розвідки розповів, що на Гостомель летіло 2 літаки та більше 35 гвинтокрилів.

«Один гвинтокрил МІ- 8 ми підпили на посадці. Нацгвардійці збили некілка гвинтокрилів. До цього наші спостережні групи над Київським морем збили один чи два», - наголосив розвідник.

У результаті українським військовим вдалося повністю зірвати плани загарбників, вони не дали змоги сісти у Гостомелі жодному літаку.


Нагадаємо

Бої за аеропорт Антонов біля селища Гостомель Київської області під час вторгнення росії почалися з повітряно-десантної операції рф. Під час неї російське керівництво припустилося низки помилок, що закінчилося повним провалом операції і розгромом десантних військ. За перші три дні штурму аеропорту рф втратила вбитими щонайменше 125 десантників.

Українські Національні Новини

Війна

    Популярні

    Новини по темі