zhertvami-poveni-u-pivdenniy-koreyi-mogli-stati-vzhe-blizko-piv-sotni-lyudey

Жертвами повені у Південній Кореї могли стати вже близько пів сотні людей

 • 430333 переглядiв

КИЇВ. 17 липня. УНН. Внаслідок злив і повеней у Південній Кореї вже 49 загиблих або зниклих безвісти, повідомили офіційні особи в понеділок, пише УНН з посиланням на Yonhap.

Деталі

Повідомляється, що по всій країні 40 осіб, у тому числі 19 у південно-східній провінції Північний Кенсан, загинули внаслідок злив, які обрушилися на країну з минулого тижня, станом на 18:00 за місцевим часом у понеділок, за даними влади.

Дев'ятеро людей вважаються зниклими безвісти, у тому числі вісім у провінції Північний Кенсан, 34 особи отримали поранення.

Кількість жертв може збільшитися, оскільки рятувальники продовжують операцію з осушення та пошуку у затопленому підземному переїзді.

Як повідомляється, чотири тіла було вилучено із затопленої підземної дороги, у тому числі водія затонулого автобуса, де загалом загинуло 13 осіб.

Підземна дорога у місті Чхонджу в центральній частині Південної Кореї була затоплена в суботу, коли річка вийшла з берегів після того, як через сильний дощ піднявся рівень води.

Під час пошукової операції у підземному переїзді виявили 16 затоплених автомобілів. Рятувальники продовжили пошуки ще однієї людини, яка зникла тут безвісти.

Доповнення

За даними відомства, по всій країні 10 765 людей евакуювали з їхніх будинків через пошкодження, завдані дощем.

Зливи також пошкодили 789 громадських об'єктів та 352 інші приватні об'єкти, в основному розташовані у південній частині країни.

Загалом 4348 осіб із 2473 домогосподарств по всій країні не змогли повернутися до своїх будинків через тимчасову евакуацію.

За даними влади, з 9 липня в центральних і нижніх районах країни випало понад 500 міліметрів дощу, у тому числі 626 міліметрів у Гонджу, провінція Південний Чхунчхон.

Попередження про сильний дощ на ранок понеділка діяли у провінціях Чхунчхон, південних регіонах та на острові Чеджу, а метеорологічне агентство повідомило, що у провінціях Чолла та прилеглих районах може посилитися дощ до 40 мм на годину.

У вівторок прогнозується до 200 мм опадів у Чхунчхоні та південних регіонах та від 10 до 100 мм в решті країни.

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    Браконьєри вбили 125-кілограмову червонокнижну білугу

     • 4299090 переглядiв

    У краснодарському краї росії у воду впав СУ-25

     • 1116715 переглядiв