ukenru
zernova-initsiativa-zaporizka-aes-ta-viyskovopoloneni-pro-scho-gensek-oon-govoriv-iz-putinim

"Зернова ініціатива", Запорізька АЕС та військовополонені: про що генсек ООН говорив із путіним

 • 258277 переглядiв

КИЇВ. 14 вересня. УНН. Генеральний секретар ООН Антоніу Гутерріш заявив, що провів перемовини з російським диктатором володимиром путіним. Вони обговорили чорноморську "зернову ініціативу", контрольовану росією Запорізьку АЕС та питання військовополонених, інформує УНН з посиланням на CNN.

Цитата

"Ми ще далекі від закінчення війни", - повідомив Гуттеріш журналістам: "Припинення вогню не видно... я б збрехав, якби сказав, що це станеться."

Деталі

За словами генсека ООН, розмова з путіним відбулася сьогодні, 14 вересня, уранці. Він повідомив, що обговорив з президентом рф низку питань, зокрема "зернову ініціативу" і можливості експорту російського продовольства та добрив, та попередив, щодо останнього існують перешкоди.  

Крім цього, повідомив Гуттеріш, путін пообіцяв, що росія не буде перешкоджати групі, яка проводить місію зі встановлення деталей теракту в колонії в Оленівці на Донеччині. Вони також обговорили ситуацію на окупованій росією Запорізькій АЕС.

Нагадаємо

13 вересня путін провів телефонну розмову з канцлером Німеччини Олафом Шольцом. Зокрема, обговорили ситуацію на Запорізькій АЕС та війну, яку розпочала рф проти України та її наслідки.

Українські Національні Новини

Політика