ukenru
zernova-initsiativa-z-ukrayinskogo-portu-virushilo-sudno-dlya-afriki-iz-30-tis-tonn-zerna

«Зернова ініціатива»: з українського порту вирушило судно для Африки із 30 тис. тонн зерна

 • 221784 переглядiв

КИЇВ. 17 вересня. УНН. Сьогодні з порту Чорноморськ вийшло чергове судно з пшеницею, яке прямує до порту в Джибуті, куди надходять гуманітарні вантажі для африканських регіонів. Про це повідомив речник Одеської ОВА Сергій Братчук, передає УНН.

Цитата

«Сьогодні в рамках «зернової ініціативи» з портів Великої Одеси вийшло чергове судно з продовольством. Балкер «IKARIA ANGEL», зафрахтований Всесвітньою продовольчою програмою ООН, під прапором Панами, з 30 тисячами тонн пшениці, вирушив вранці з порту Чорноморська. Він прямує до порту в Джибуті, через який надходять гуманітарні вантажі до африканських регіонів», – йдеться в повідомленні.

Це уже третє судно, зафрахтоване Всесвітньою продовольчою програмою ООН, яке відправилось з українських портів з початку роботи «зернової ініціативи».

За словами міністра інфраструктури Олександра Кубракова, це зерно призначене для Ефіопії, яка відчуває продовольчу небезпеку після чотирьох років посухи.

«За підрахунками ООН, 70 млн соціально незахищеного населення світу, зокрема в Африці та Азії, на грані голоду саме через повномасштабне вторгнення росії. Незважаючи на те, що ці люди стали заручниками ворога, ми зі свого боку робимо все можливе, аби покращити гуманітарну ситуацію в світі», — повідомив Кубраков.

У партнерстві зі Всесвітньою продовольчою програмою ООН Україна відправила 3 судна з понад 90 тисячами тонн пшениці для жителів Ефіопії та Ємену. В планах — експорт ще 190 тисяч тонн, які наразі закуповують партнери з ООН.

Окрім IKARIA ANGEL, сьогодні з українських портів відправились ще 9 суден.

Нагадаємо

Вчора з портів Одеса, Чорноморськ та Південний у межах "зернової ініціативи" вийшло ще чотири судна з українською агропродукцією.

Українські Національні Новини

Економіка