zernova-initsiativa-z-ukrayini-viyshlo-shoste-sudno-dlya-oon

"Зернова ініціатива": з України вийшло шосте судно для ООН

 • 287796 переглядiв

КИЇВ. 23 жовтня. УНН. Сьогодні з порту Одеської області вийшло шосте судно, зафрахтоване Всесвітньою продовольчою програмою ООН. Про це повідомило Міністерство інфраструктури України, передає УНН.

Цитата

"Сьогодні балкер PANGEO, зафрахтований Всесвітньою продовольчою програмою (ВПП) ООН, вийшов з порту Чорноморська. На його борту 40 тис. тонн пшениці для Ємену", - ідеться у повідомленні.

Деталі

Також сьогодні в рамках реалізації "зернової ініціативи" з портів Одеса, Чорноморськ та порту Південний вийшли 6 суден зі 124,3 тис. тонн агропродукції для країн Азії та Європи.

Як повідомляли раніше, росія свідомо затримує повноцінну реалізацію "зернової ініціативи". У зв'язку з цим порти працюють останніми днями тільки на 25-30% своїх можливостей.

Загалом з 1 серпня з портів Великої Одеси 380 суден експортували 8,5 млн тонн агропродукції до країн Африки, Азії та Європи.

Нагадаємо

21 жовтня президент України Володимир Зеленський повідомляв, що ситуація навколо експортної зернової ініціативи стає більш напруженою. росія утворила штучну чергу зі 150 суден з агропродукцією.

Українські Національні Новини

Економіка

    Популярні

    Новини по темі

    "Зернова ініціатива": з України вийшло шосте судно для ООН

     • 287796 переглядiв

    На Донеччині під час розмінування загинув рятувальник

     • 174061 переглядiв

    До 19° тепла і майже без опадів: прогноз погоди на завтра

     • 144958 переглядiв

    У Києві отримали опалення приблизно 30% будинків

     • 310881 переглядiв

    Окупанти обстріляли лікарню у Бахмуті

     • 135256 переглядiв