ukenru
zerkal-trivaye-diskusiya-schodo-mistsya-de-ukrayina-mogla-b-zabrati-zakhopleni-rf-korabli

Зеркаль: триває дискусія щодо місця, де Україна могла б забрати захоплені РФ кораблі

 • 15659 переглядiв

КИЇВ. 12 листопада. УНН. Наразі тривають дискусії щодо того, в якому саме місці Україна може отримати від Російської Федерації кораблі, захоплені в листопаді минулого року біля Керченської протоки. Про це сказала заступник міністра закордонних справ України з питань європейської інтеграції Олена Зеркаль під час брифінгу щодо винесеного 8 листопада Міжнародним Судом ООН рішення стосовно юрисдикції у справі "Україна проти Російської Федерації", відповідаючи на питання кореспондента УНН.

"По кораблях, я так розумію, тривають дискусії щодо того, в якому саме місці ми можемо отримати від Російської Федерації наші кораблі і як це буде відбуватись. Поки робота триває на робочому рівні", - сказала Зеркаль.

Раніше Україна надіслала ноту РФ щодо захоплених кораблів.

Нагадаємо, у РФ назвали умову повернення Україні кораблів, захоплених в Керченській протоці.

У травні Міжнародний трибунал ООН з морського права зобов’язав Росію негайно звільнити моряків і повернути кораблі “Бердянськ”, “Нікополь” та “Яни Капу”. 25 червня стало відомо, що українські військові катери “Нікополь” і “Бердянськ”, а також буксир “Яни Капу” зникли з акваторії стоянки суден “Генмол” в Керчі, де вони перебували останні місяці.

7 вересня між Україною і Росією відбувся обмін, у межах якого в Україну повернулися 35 громадян, у тому числі 24 моряки, захоплені ФСБ Росії восени 2018 року в районі Керченської протоки.

Українські Національні Новини

Політика