ukenru
zerkal-rishennya-mizhnarodnogo-sudu-oon-mozhna-ochikuvati-ne-ranishe-2022-roku

Зеркаль: рішення міжнародного суду ООН можна очікувати не раніше 2022 року

 • 11772 переглядiв

КИЇВ. 12 листопада. УНН. Після всіх необхідних процедур, Міжнародний суд ООН зможе прийняти рішення у справі "Україна проти Росії" не раніше 2022 року. Про це розповіла заступниця міністра закордонних справ України з питань європейської інтеграції Олена Зеркаль під час брифінгу щодо винесеного 8 листопада Міжнародним Судом ООН рішення стосовно юрисдикції у справі "Україна проти Російської Федерації", передає кореспондент УНН.

"Якщо підраховувати відповідно до сталої практики суду, то на грудень наступного року Росія має подати приблизно такий самий обсяг документів (як українська сторона - ред.) до суду. Після того суд має надати нам право на вивчення і на реакцію на ці документи. Зазвичай це 3-4 місяці, може бути до півроку. Після нашої реакції дадуть якийсь термін для Російської Федерації на нашу реакцію. І вже після цього будуть призначені слухання. Дійсно, рішення очікується не раніше 2022 року, а можливо і початку 2023 року", - сказала Зеркаль.

Вона зауважила, що все залежить від того, що вважати рішенням - рішення по суті чи рішення щодо суми компенсації.

Як повідомлялося раніше, Міжнародний суд ООН може змусити Росію заплатити Україні компенсацію збитків.

Раніше Міжнародний суд ООН оголосив рішення у справі "Україна проти Росії". 

Україна подала позов у 2017 році. Київ вважає, що Росія порушує міжнародну Конвенцію про боротьбу з фінансуванням тероризму, підтримуючи бойовиків на Донбасі та Конвенцію про ліквідацію всіх форм расової дискримінації через утиски кримських татар та українців в анексованому Криму.

Українські Національні Новини

Політика