ukenru
zeman-priznachiv-noviy-uryad-chekhiyi

Земан призначив новий уряд Чехії

 • 17652 переглядiв

КИЇВ. 17 грудня. УНН. Президент Чехії Мілош Земан у п'ятницю, 17 грудня, затвердив склад нового уряду країни, який сформував прем’єр-міністр Петро Фіала. Про це повідомляє УНН з посиланням на чеські ЗМІ.

Деталі

Повідомляється, що до складу нового Кабінету міністрів увійшли 18 міністрів - 15 чоловіків та три жінки. Це на 3 міністри більше, ніж було у попередньому уряді Андрея Бабіша.

Новий уряд складається із п'яти партій. Посади міністрів обійняли громадянські демократи (6 посад), християнські демократи (3 позиції), правоцентристська політична партія "Топ-09" (2 представники), 4 крісла зайняли "Старости та незалежні", і ще 3 - "Пірати".

У новому уряді з'явилася посада міністра з європейських питань у зв'язку з тим, що незабаром Чехія обійме посаду голови ЄС.
Також з'явилися посади міністра науки, досліджень та інновацій та міністра законодавства.

Контекст

У листопаді президент Чехії Мілош Земан заявив, що сподівається призначити лідера опозиції Петра Фіала новим прем'єр-міністром країни.

Земан повідомляв, що дасть найсильнішій окремій партії перший шанс сформувати уряд. На його думку, партія тодішнього прем'єра Андрія Бабіша АНО не мала більшості чи партнерів, які бажають сформувати з нею уряд.

Земан повідомив, що готовий призначити Фіалу із правоцентристської коаліції "Разом" новим прем'єр-міністром країни. Незабаром президент доручив голові Громадянської демократичної партії (ГДП) Петру Фіалі провести переговори щодо формування нового уряду.

11 листопада прем'єр-міністр Андрей Бабіш надіслав листа президенту Мілошу Земану з повідомленням про відставку кабміну.

Українські Національні Новини

Політика