zelenskyi-zaprosyv-oboronni-kompanii-ssha-stvoryty-arsenal-svobody-razom-z-ukrainoiu-shcho-harantuvatyme-hlobalnu-bezpeku-maibutnim-pokolinniam

Зеленський запросив оборонні компанії США створити "арсенал свободи" разом з Україною, що гарантуватиме глобальну безпеку майбутнім поколінням

 • 37257 переглядiв

Президент України Зеленський запросив оборонні фірми США співпрацювати з Україною на конференції dfnc1: US Edition, що передбачає спільні зусилля зі створення потужного "арсеналу свободи" для глобальної безпеки.

Володимир Зеленський виступив на українсько-американській конференції оборонних індустрій DFNC1: US Edition. Президент закликав до єдності та запросив американські оборонні компанії до співпраці з Україною. Слова глави держави цитує пресслужба Офісу Президента, передає УНН.

Україна не прагне тільки залежати від партнерів – Україна прагне й реально може стати донором безпеки для всіх наших сусідів, коли зможе гарантувати захист собі. Ми справді це можемо. Абсолютно реально. Я запрошую всі американські оборонні компанії до співпраці з Україною. Я впевнений, ми можемо разом створити новий і потужний арсенал свободи, який буде надійним помічником для всіх вільних націй світу. 

– висловив переконання Президент України.

Деталі

Своє звернення український Президент адресував учасникам конференції оборонних індустрій DFNC1: US Edition, що нині відбувається у Вашингтоні. Ця зустріч має на меті посилити співпрацю й спільні оборонні проекти між оборонними компаніями України та США.

У своєму виступі Зеленський наголосив, що Україна та США разом зможуть значно більше, ніж поодинці. Зокрема, українська команда, що нині у Вашингтоні має представити конкретні перспективи та можливості для цієї співпраці.

Ми зацікавлені в продовженні співпраці. У тому, щоб наша спільна сила працювала заради безпеки наших народів. Ми зацікавлені в спільному з вами виробництві всього спектра зброї, необхідної для сучасної війни. І гармати, і бронетехніка, і безпілотники. Ремонт та обслуговування техніки. Безпека на землі, у небі й на морі.

– заявив Володимир Зеленський.

На завершення свого спічу, український Президент запросив всі американські оборонні компанії до співпраці з Україною. Та висловив переконання, що завдяки цій співпраці буде створений новий і потужний арсенал свободи, що буде надійним помічником для всіх вільних націй світу. І лиш одним фактом своєї наявності гарантуватиме "дітям Європи, дітям Америки, дітям усього світу, – що жоден російський чи інший снаряд зла більше ніколи не руйнуватиме наше мирне життя", – резюмував Зеленський.

Тетяна Салганік

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    У рф підтвердили смерть Киви і відкрили справу

     • 33241 переглядiв