zelenskyi-zaklykaie-ukraintsiv-latynskoi-ameryky-do-yednosti-na-pidtrymku-viiny

Зеленський зустрівся з представниками української громади в Аргентині

 • 54003 переглядiв

Президент Зеленський зустрівся з українською громадою в Аргентині, закликавши українців Латинської Америки до єдності, щоб підтримати Україну в її військових зусиллях. Він наголосив на підтримці Аргентини, зокрема на її участі в українській "Формулі миру" та планах щодо проведення саміту Україна-Латинська Америка.

Президент України Володимир Зеленський зустрівся з представниками української громади в Аргентині та закликав об'єднатися всіх українців у Латинській Америці. Про це повідомила пресслужба Офісу глави держави, передає УНН.

Деталі

Під час зустрічі з представниками української громади в Аргентині, Зеленський сказав, що допоки Україна не переможе в цій війні, треба об'єднатися всім українцям у Латинській Америці.

Зеленський відзначив тепле ставлення до України в Аргентині, зокрема сигнали підтримки з боку нового президента країни Хав'єра Мілея. Він також висловив сподівання, що така чітка позиція Аргентини вплине на загальну політичну підтримку України в цьому регіоні, що позначиться, зокрема, і на підтримці українських резолюцій на майданчику ООН.

Важливо, щоб такий потужний голос Латинської Америки, як голос Аргентини, голос Парагваю, Уругваю, Еквадору, - щоб усі вони були на нашому боці. І я радий, що це так

зазначив президент.

За його словами, українська сторона отримала підтвердження від Аргентини щодо долучення до реалізації Формули миру, зокрема участі в четвертій зустрічі на рівні радників з національної безпеки, яка відбудеться в січні.

Друге, над чим ми працюємо, - щоб ми могли організувати саміт Україна - Латинська Америка.Ми хочемо об'єднати голоси Латинської Америки довкола підтримки України і нашої чіткої позиції щодо прагнення до справедливого миру і засудження агресії Росії. Ми почули сьогодні підтримку з боку аргентинського Президента. Будемо думати, як і коли все це організовувати

розповів Зеленський.

Водночас він зазначив, що в умовах повномасштабної російської війни Україна потребує консолідації та збереження політичної підтримки з боку держав світу.

Нам потрібне об'єднання...Треба зробити так, щоб у Латинській Америці наші спільноти були об'єднані. Важлива присутність нашої нації в тій чи іншій державі, і вона як невід'ємна частина суспільства завжди має вплив на політику держави

сказав Зеленський.

Тому я хочу попросити вас знайти додаткові інструменти, щоб об'єднати українців у Латинській Америці, доки ми не закінчимо війну і не переможемо

звернувся він до представників української громади.

Додамо

Президент Володимир Зеленський 10 грудня у Буенос-Айресі під час візиту до Аргентини зустрівся з Хав’єром Мілеєм та привітав його з офіційним вступом на посаду Президента Аргентини. 

Лілія Подоляк

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    "Говорив з Орбаном максимально відверто" — Зеленський

     • 37952 переглядiв