zelenskyi-ta-premierka-italii-meloni-uzghodyly-pozytsii-pered-vyrishalnym-samitom-yes

Зеленський та прем'єрка Італії Мелоні узгодили позиції перед вирішальним самітом ЄС

 • 33258 переглядiв

Президент України Володимир Зеленський провів телефонну розмову з Прем’єр-міністеркою Італії Джорджею Мелоні. Як повідомили в ОП, сторони скоординували позиції напередодні важливого засідання Європейської ради 14–15 грудня, передає УНН.

Деталі

За даними ОП, напередодні важливого засідання Європейської ради 14–15 грудня в Брюсселі сторони скоординували позиції, а також обговорили прогрес України у виконанні рекомендацій Європейської комісії, необхідних для започаткування переговорів щодо вступу нашої країни в ЄС.

Зеленський висловив сподівання на те, що зусилля України на шляху до започаткування переговорів будуть справедливо оцінені й лідери Євросоюзу ухвалять відповідне історичне рішення.

"Україна виконала свою частину зобов’язань. Ми вкотре довели, що здатні попри безпрецедентні виклики досягати вражаючих результатів на нашому шляху до ЄС. Вірю в те, що єдність превалюватиме на завтрашньому засіданні Європейської ради і Європейський Союз укотре підтвердить свою силу та лідерство", – заявив Глава держави.

Сторони обмінялися думками щодо імплементації пунктів Формули миру, а також стосовно підготовки Глобального саміту миру.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Узгодили позиції напередодні ключового саміту ЄС: Зеленський зустрівся із прем'єром Швеції

Доповнення

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба повідомляв, що саміт ЄС буде дуже не простий, адже очікується дуже багато дискусій, і не лише щодо українського питання. На саміті буде п'ять важливих питань щодо України, зокрема про відкриття переговорів про членство в ЄС та запуск фонду фінансової підтримки.

Антоніна Туманова

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    Вибухи пролунали в Одесі - ЗМІ

     • 110196 переглядiв