zelenskyi-ta-hlava-mzs-niderlandiv-obhovoryly-stvorennia-spetsialnoho-trybunalu-dlia-pokarannia-rf

Президент України та глава МЗС Нідерландів обговорили створення спеціального трибуналу для покарання рф

 • 31002 переглядiв

Зеленський і міністр закордонних справ Нідерландів обговорили створення спеціального трибуналу щодо російської агресії та потреби України в протиповітряній обороні, а також очікуване грудневе засідання Європейської Ради щодо прогресу європейської інтеграції.

Президент Володимир Зеленський та  міністр закордонних справ Нідерландів Ганке Брейнс Слот обговорили подальші кроки у створенні спеціального трибуналу щодо злочину агресії росії проти України. Про це УНН повідомляє з посиланням на ОП.   

Ми вдячні за конкретні й сильні рішення Нідерландів, які допомогли нам на полі бою, допомогли захистити мирних громадян, а також досягнути успіхів у забезпеченні роботи альтернативного гуманітарного коридору

 – зазначив Зеленський.

Деталі

Зеленський поінформував про ситуацію на фронті й стратегічні цілі у відсічі повномасштабній агресії рф.

"Було обговорено пріоритетні потреби українських захисників, насамперед щодо посилення протиповітряної оборони, забезпечення додаткових артилерійських систем калібру 155 мм і боєприпасів, а також підготовки українських пілотів на винищувачах F-16 за підтримки Нідерландів. Також ішлося про функціонування альтернативного "зернового коридору" та посилення його захисту", - йдеться в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський обговорив з міністром закордонних справ Нідерландів підготовку  пілотів на F-16

Володимир і Слот приділили увагу реалізації Української формули миру, зокрема підготовці четвертої зустрічі на рівні радників із питань безпеки та зовнішньої політики, а також Глобального саміту миру.

"Сторони обговорили подальші кроки у створенні спеціального трибуналу щодо злочину агресії росії проти України", - інформує ОП.  

Глава держави та міністр закордонних справ Нідерландів зосередили увагу на питанні європейської інтеграції України та підготовці до грудневого засідання Європейської ради. Зеленський відзначив, що вже найближчими днями очікується ухвалення Верховною Радою України низки євроінтеграційних законопроєктів.

"Розраховуємо на позитивне рішення Європейської ради щодо початку переговорів про вступ України до ЄС. Це стане потужною мотивацією для нашого суспільства й для наших захисників", – наголосив Президент.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Спеціальний трибунал: юрист розповів про перспективи його створення та наслідки для керівництва росії

Анна Мурашко

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    Атака дронів: в Одесі пролунав вибух - ЗМІ

     • 39818 переглядiв

    Окупанти обстріляли будинок на Херсонщині, загинула жінка

     • 36204 переглядiв