ukenru
zelenskyi-sholtsu-rishennia-yevrokomisii-pro-perehovorni-ramky-vitaietsia-teper-krok-za-krainamy-yes-i-ochikuietsia-yaknaishvydsha-reaktsiia

Зеленський - Шольцу: рішення Єврокомісії про переговорні рамки вітається, тепер крок за країнами ЄС і очікується якнайшвидша реакція

 • 26405 переглядiв

Президент Зеленський привітав схвалення Європейською комісією проекту переговорних рамок для вступу України до ЄС і закликав країни-члени ЄС до швидкої реакції.

Президент України Володимир Зеленський повідомив, що під час телефонної розмови з канцлером Німеччини Олафом Шольцом привітав схвалення Єврокомісією проекту переговорних рамок для вступу України до ЄС і закликав країни-члени блоку до швидких подальших дій, пише УНН.

Привітав затвердження Європейською комісією проекту переговорних рамок. Україна завершила виконання всіх чотирьох законодавчих кроків, визначених Європейською комісією у Пакеті розширення, що є підставою для схвалення переговорної рамки. Тепер крок за державами-членами. Якнайшвидша реакція партнерів продемонструє відданість курсу на вступ України до ЄС

- вказав Зеленський.

Нагадаємо

Європейська комісія 12 березня представила Раді ЄС пропозиції щодо проектів переговорних рамок для вступу України та Молдови до ЄС.

Тепер Рада ЄС має розпочати внутрішні обговорення цих текстів. Після того, як Рада ЄС ухвалить переговорні рамки, ротаційний головуючий у Раді ЄС представить узгоджену спільну позицію ЄС на першій міжурядовій конференції з кожною країною, знаменуючи цим офіційний початок переговорів про вступ. 

Politico повідомляло, що попри пропозицію Єврокомісією переговорної рамки зараз, угода для старту офіційних переговорів навряд чи буде до виборів до Європейського парламенту в червні 2024 року.