ukenru
zelenskyi-pryiniav-virchi-hramoty-vid-novykh-posliv-polshchi-avstralii-tailandu-hany-y-uhandy-obhovoryvshy-spivpratsiu-ta-hlobalnyi-samit-myru

Зеленський прийняв вірчі грамоти від нових послів Польщі, Австралії, Таїланду, Гани й Уганди, обговоривши співпрацю та Глобальний саміт миру

 • 103187 переглядiв

Президент Зеленський прийняв вірчі грамоти від нових послів Польщі, Австралії, Таїланду, Гани та Уганди, обговоривши співпрацю в різних сферах, включаючи оборону, євроатлантичну інтеграцію та підготовку до Глобального саміту миру.

Прийняв вірчі грамоти від новопризначених Послів з Польщі, Австралії, Таїланду, Гани та Уганди, які розпочали свою дипломатичну місію в Україні. Про це повідомляє Президент України Володимир Зеленський, передає УНН.

Деталі

Сьогодні, Президент Володимир Зеленський прийняв вірчі грамоти від Посла Республіки Польща в Україні Ярослава Ґузи, Посла Австралії в Україні Пола Леманна, Посла Королівства Таїланд в Україні Ураси Монгколнавін, Посла Республіки Гана в Україні Франциски Ашіті-Одунтон та Посла Республіки Уганда в Україні Стівена Мубіру.

Церемонія відбулася У Києві на території Національного заповідника "Софія Київська".

У своєму вітальному зверненні до нового Посла Польщі Президент висловив подяку польському народові за підтримку України впродовж війни та підкреслив важливість подальшої співпраці в різних сферах, зокрема в обороні та євроатлантичній інтеграції. Крім того, було обговорено проблематику підготовки та проведення Глобального саміту миру у Швейцарії. Додатково, Зеленський звернув увагу на важливості підготовки двосторонньої безпекової угоди та закликав до розблокування українсько-польського кордону.

Під час розмови з Послом Австралії Глава країни висловив вдячність за підтримку української нації від початку повномасштабної війни, особливо військову. Також було розглянуто перспективи подальшої співпраці в оборонній галузі та участь Австралії в Глобальному саміті миру.

Розмова з Послом Таїланду була спрямована на підкреслення важливості розвитку дружніх відносин та підтримки Таїландом суверенітету України. Зеленський відзначив гуманітарну допомогу, надану Таїландом, і запросив країну приєднатися до інавгураційного Глобального саміту миру.

У зверненні до Посла Гани Зеленський подякував за підтримку України на різних міжнародних майданчиках, зокрема при ухваленні важливих резолюцій Генеральної Асамблеї ООН. До того ж, значна увага була зосереджена на квестії підготовки до проведення інавгураційного Глобального саміту миру у Швейцарії та участі Республіки Гана в імплементації Формули миру.

Бесіда з Послом Уганди була присвячена перспективам співпраці в галузях цифровізації, інформаційних технологій і освіті, а також участі Уганди в Глобальному саміті миру.

"Питання номер один – ППО": Зеленський зустрівся з конгресменами США22.04.24, 23:49 • [views_0]

Юлія Котвицька

Війна