zelenskyi-proviv-zustrich-z-prezydentom-finliandii-hovoryly-pro-formulu-myru

Голова держави провів зустріч з президентом Фінляндії: говорили про Формулу миру

 • 29773 переглядiв

Зеленський та Нііністьо обговорили українську Формулу миру та поділилися думкою про необхідність консолідації міжнародної спільноти.

Сьогодні в межах другого Саміту країн Північної Європи Президент України Володимир Зеленський провів зустріч з президентом Фінляндії Саулі Нііністьо, де вони обговорили, зокрема, українську Формулу миру, передає УНН.

Говорили про Формулу миру і про те, як досягти справедливого й тривалого миру в Україні, у всій Європі та за її межами 

- написав Зеленський у соціальній мережі Х. 

Деталі

Володимир Зеленський і Саулі Нііністьо обговорили глобальні політичні виклики та необхідні зусилля для консолідації міжнародної спільноти.

Також, як повідомили в Офісі Президента, сторони наголосили на важливості рішення про початок переговорів щодо членства України в ЄС.

Окрім цього президент України подякував Фінляндії за 21 пакет санкцій та подвоєння виробництва артилерійських боєприпасів і зауважив: "Такі кроки критичні не лише для нашої свободи, але й для свободи інших європейських країн, особливо тих, які мають спільний кордон з росією".

Нагадаємо

Президент Фінляндії Саулі Нііністе під час пресконференції з учасниками Саміту країн Північної Європи заявив, що його країна готує 21-й пакет допомоги Україні, який складатиметься з озброєння.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Уряд Швеції планує надати Україні зимовий пакет допомоги для підтримки інфраструктури – Крістерссон

Ганна Оніщенко

Політика

    Популярні

    Новини по темі