zelenskyi-proviv-telefonnu-rozmovu-z-triudo-hovoryly-pro-posylennia-ukrainskoi-ppo

Зеленський провів телефонну розмову з Трюдо: говорили про посилення української ППО

 • 57500 переглядiв

Зеленський обговорив з Трюдо посилення протиповітряної оборони України, а Канада надасть додаткові системи NASAMS і підтримку проти російських атак.

Президент України Володимир Зеленський обговорив із Премʼєр-міністром Канади Джастіном Трюдо зміцненням нашої оборони. Зокрема говорили над посиленням українського повітряного щита. Про це повідомляє телеграм-канал глави держави, передає УНН.

Розпочали рік із роботи над зміцненням нашої оборони, зокрема над посиленням українського повітряного щита. Провів першу міжнародну розмову – з Премʼєр-міністром Канади Джастіном Трюдо. Передусім спілкувалися на безпекову тематику. … Обговорили роботу над безпековими гарантіями, домовилися, що наші команди вже найближчим часом активізують двосторонній діалог для відповідної угоди.

– поділився деталями розмови Зеленський.

Деталі

Український Президент подякував Канаді за надання додаткових "Насамсів" – систем і ракет до них. Відзначив що саме ці системи  ППО суттєво допомагають у посиленні захисту українського неба.

Зеленський поінформував Джастіна Трюдо про російські удари ракетами та "шахедами". Відзначивши при цьому що лише за вечір перед Новим роком і новорічну ніч українські силам ППО знищити понад 80 ударних дронів, але, на жаль, у Сумській, Одеській, Львівській, Полтавській, Київській, Донецькій і Херсонській областях були й влучання, що призвели до пошкодження цивільних об’єктів.

Зеленський заявив, що рф "відчує лють вітчизняного виробництва"01.01.24, 01:47

Під час цієї розмови політики торкнулись й питання підготовку четвертої зустрічі радників, які працюють для реалізації Формули миру. Зустріч має відбутись в середині січня в Давосі.

Я вдячний і Джастіну особисто, і Канаді за відповідну підтримку на глобальному рівні наших зусиль. Вдячний і за запевнення, що наступного року допомога від Канади для України збережеться як у тому, що необхідне для нашої сили на полі бою, так і у фінансовій сфері.

– зазначив Президент.

Тетяна Салганік

Війна

    Популярні

    Новини по темі