zelenskyi-pro-rozmovu-z-orbanom-poprosyv-nazvaty-khoch-odnu-prychynu-blokuvannia-chlenstva-v-yes

Зеленський про розмову з Орбаном: попросив назвати хоч одну причину блокування членства в ЄС

 • 32930 переглядiв

Президент Володимир Зеленський заявив, що під час зустрічі з прем’єр-міністром Угорщини Віктором Орбаном попросив його назвати хоча б одну причину для блокування членства України в ЄС. Про це він сказав під час спільної пресконференції з учасниками саміту країн Північної Європи, передає кореспондент УНН.

"Я не можу сказати, що це була особлива зустріч, або навмисно спланована. У нас був діалог – це правда. Я думаю, що нам потрібно організувати дуже конструктивну зустріч між нашими державами, тому що ми маємо спільні кордони, ми сусіди, і нам потрібно розмовляти. Одна з дуже важливих тем, яку я підіймав з ним, стосувалася саме того, що нам потрібно розмовляти, вирішувати проблеми, але я дійсно не бачу глобальної проблеми у цьому питанні. Саме тому нам просто потрібно зустрітися. Я показував йому своє позитивне ставлення до такої ідеї", - розповів Зеленський.

Зеленський зазначив, що під час зустрічі з Орбаном він був дуже прямий та заявив, йому, що він не має жодної причини блокувати українське членство у ЄС

Друге, я думаю, що я був правий, й дуже прямо дав йому інформацію – він не має жодної причини блокувати українське членство у ЄС. Я попросив його назвати хоча б одну причину, не три, не п'ять, не десять. Дай мені одну причину, і я чекаю відповіді

- сказав Зеленський.

Доповнення

Раніше Зеленський повідомляв, що говорив "максимально відверто" з прем’єром Угорщини Віктором Орбаном під час церемонії інавгурації новообраного президента Аргентини. 

8 грудня повідомлялося, що під час візиту до Парижу глава угорського уряду Віктор Орбан вкотре заявив про корумпованість України й виступив проти початку переговорів про її вступ до ЄС.

12 грудня міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба повідомив, що в Європейському Союзі немає жодної країни, яка не хоче бачити Україну у складі ЄС. Є лише Угорщина, яка хоче більш повільний процес вступу й більш ретельно вивчати наслідки вступу України.

Кулеба 11 грудня провів зустріч з міністром закордонних справ Угорщини Петером Сійярто.

Анна Мурашко

Політика

    Популярні

    Новини по темі