zelenskyi-initsiiuvav-zakonoproekt-pro-pozbavlennia-zradnykiv-derzhnahorod

Зеленський ініціював законопроект про позбавлення зрадників держнагород

 • 31362 переглядiв

Президент Зеленський ініціював законопроєкт, який дозволить на законодавчому рівні позбавляти державних нагород тих, хто популяризує чи пропагує державу-агресора росію або вчиняє інші протиправні дії проти України.

Президент Володимир Зеленський ініціював законопроект щодо позбавлення державних нагород за популяризацію або пропаганду держави-агресора чи вчинення інших протиправних дій проти України. Про це він повідомив у вечірньому відеозверненні, передає УНН.

"Підписав сьогодні два документи. Перший – указ по відзначенню державними нагородами наших воїнів. 266 прізвищ. Воїни різних елементів Сил оборони України", - повідомив Зеленський.

Він наголосив, що всі вони абсолютно заслуговують на шану.

"І другий документ: мною ініційовано законопроект, який здатен відновити справедливість саме в питаннях про те, кого ми шануємо, а хто внаслідок своїх власних дій втратив право на будь-яку повагу від українців. Це законопроект про внесення змін до Кримінального кодексу України, Кримінального процесуального кодексу України та інших законодавчих актів України щодо позбавлення державних нагород за популяризацію або пропаганду держави-агресора чи вчинення інших протиправних дій проти України", - розповів Зеленський.

За його словами, це стосується тих, хто отримував державні нагороди України, в тому числі Героя України, ордени "За заслуги" та інші, але обрав для себе не Україну – обрав ворога і зараз підтримує росію так чи інакше або взагалі перебуває на її території.

"Потрібен правовий механізм реального позбавлення таких осіб усіх державних нагород України і почесних звань. Вони заслуговують тільки на одне "звання": зрадники. А "нагородою" їм буде відповідальність перед Україною і нашими людьми за все скоєне проти України, проти нашої держави, проти нашої незалежності. Я прошу Верховну Раду розглянути цей законопроект уже найближчим часом", - наголосив Зеленський.

З початку року СБУ відкрила 352 справи щодо державної зради13.04.24, 15:41

Популярні

Новини по темі

Автівки "плавають": у Києві через негоду затопило дороги

 • 13146 переглядiв