zelenskiy-zvernuvsya-do-ministriv-sportu-derzhav-partneriv-schodo-uchasti-sportsmeniv-z-rf-u-olimpiadi-2024

Зеленський звернувся до міністрів спорту держав-партнерів щодо участі спортсменів з рф у Олімпіаді-2024

 • 1155184 переглядiв

КИЇВ. 11 лютого. УНН. Президент України Володимир Зеленський під час звернення до учасників віртуального саміту міністрів спорту держав-партнерів, запитав можливо, хтось хоче знехтувати олімпійським духом, щоб, маніпулюючи буквою олімпійських принципів, допомогти росії, передає УНН.

Цитата

«Поки Росія вбиває і тероризує, представникам держави-терориста не місце на спортивних та олімпійських змаганнях. І це не перекриєш якоюсь там удаваною нейтральністю чи білим прапором. Бо Росія тепер така, що все заплямовує кровʼю, навіть білий прапор. Можливо, хтось хоче «шредеризації» спорту й присутності держави-терориста в тому чи іншому вигляді на спортивних майданчиках світу. Можливо, хтось хоче знехтувати олімпійським духом, щоб, маніпулюючи буквою олімпійських принципів, допомогти Росії», - сказав Зеленський.

Зеленський наголосив, що потрібно захищати життя.

«Але ми з вами мусимо захищати життя. Ми з вами мусимо захищати наші цінності. Ми з вами мусимо зупиняти агресію й боротися проти тих, хто обирає для себе шлях терору. Це треба визнати. І це треба визнати, зокрема, на рівні Міжнародного олімпійського комітету. Чесність потрібна Міжнародному олімпійському комітету. Чесність, яку він, на жаль, загубив. Чесність, яка допоможе зупинити російський терор і наблизити мир», - зазначив Зеленський.

Доповнення

МОК опублікував заяву, у якій припустили, що росіяни і білоруси зможуть виступити на Олімпіаді в Парижі під нейтральним прапором.

Пізніше МОК прокоментував можливий допуск російських і білоруських спортсменів до міжнародних змагань. В організації зазначили, що виступ під нейтральним прапором добре зарекомендував себе.

Міністр молоді та спорту України Вадим Гутцайт заявляв, що Україна може відмовитися від участі в Олімпіаді-2024, яка має проходити в Парижі, через допуск до змагань російських і білоруських спортсменів.

Додамо

Президент України Володимир Зеленський відреагував на спроби дозволити російським спортсменам брати участь в Олімпіаді-2024 у Парижі, закликавши міжнародних партнерів протистояти цим зусиллям.

Українські Національні Новини

Спорт

    Популярні

    Новини по темі

    росіяни скидають воду з Каховського водосховища

     • 1898612 переглядiв

    Меджліс оголосив всеукраїнську акцію для допомоги Туреччині

     • 780603 переглядiв

    У США збили невідомий літальний апарат над Аляскою

     • 959453 переглядiв

    Протягом дня ворог обстріляв 7 громад Сумщини

     • 653119 переглядiв

    На Київщині працює ППО - ОВА

     • 833621 переглядiв