zelenskiy-zidzvonivsya-iz-prezidentkoyu-slovachchini

Зеленський зідзвонився із Президенткою Словаччини

 • 55509 переглядiв

КИЇВ. 15 листопада. УНН. Президент України Володимир Зеленський провів телефонну розмову з Президенткою Словаччини Зузаною Чапутовою. Про це поінформувала пресслужба глави держави, передає УНН.

Цитата

“Провів телефонну розмову з Президенткою Словаччини Зузаною Чапутовою. Подякував за високу оцінку нашого прогресу щодо початку переговорів із ЄС про вступ. Також відзначив участь представника Словаччини в зустрічі радників щодо імплементації #ФормулаМиру”, — йдеться у дописі на сторінці Президента у соцмережі Телеграм.

Деталі

Зазначається, що під час цієї телефонної розпови головуючі України та Словаччини обговорили й виклики, що стоять перед Україною напередодні зими. А саме енергетичну безпеку нашої держави, що періодично потерпає від російських атак на критичну інфраструктуру.

Також говорили Зеленський й Чапутова про продовження українсько-словацької співпраці на економічному треку. Деталей стосовно цієї частини перемовин немає.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Міноборони Словаччини заявили про припинення військової допомоги Україні

Додатково

15 жовтня словацькі перевізники заявили про намір заблокувати українським перевізникам перетин кордону зі свого боку, таким чином наслідуючи приклад польських колег. Про це з посиланням на лист голови Союзу автомобільних перевізників Словаччини (UNAS) Станіслава Скала, який було направлено до Міністерства транспорту Словаччини, писав УНН.

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    Зеленський зідзвонився із Президенткою Словаччини

     • 55509 переглядiв