ukenru
zelenskiy-zaraz-nashi-derzhavni-strukturi-povnistyu-vidpratsovuyut-dopomogu-zvilnenim-voyinam

Зеленський: зараз наші державні структури повністю відпрацьовують допомогу звільненим воїнам

 • 205101 переглядiв

КИЇВ. 26 вересня. УНН. Президент України Володимир Зеленський зазначив, що зараз усі наші державні структури, які потрібні, повністю відпрацьовують допомогу нашим звільненим воїнам, передає УНН.

Цитата

"Медична допомога, соціальна, юридична… Лікування, реабілітація, відновлення документів, банківських карток, житло тощо. Рустем Умєров за моїм дорученням відвідав сьогодні (25 вересня - ред.) в Туреччині наших командирів з "Азовсталі". Перевірив умови, у яких вони живуть, – умови комфортні. Хлопці забезпечуються всім, чого потребують. Рустем це контролює. Вже невдовзі забезпечимо й зустріч хлопців із рідними й близькими. Цього тижня, у вівторок, у мене має бути чіткий план щодо кожного й кожної зі звільнених – як буде відновлене їхнє нормальне життя", - зазначив він.

Зеленський додав: як і процесом звільнення наших героїв з полону, цим процесом нормалізації керує Андрій Єрмак, голова Офісу. Також йому допомагають голова ГУР МО Кирило Буданов, наш омбудсмен, Міністерство внутрішніх справ, Служба безпеки України тощо.

Нагадаємо

21 вересня відбувся великий обмін полоненими. Він пройшов у декілька етапів і у дуже різних локаціях. З російського полону ми повернули 215 людей.

Денис Прокопенко "Редіс", Сергій Волинський "Волина", Святослав Паламар, Денис Шлега, Олег Хоменко – командири з "Азовсталі" – вони вже перебувають у безпеці.

Володимир Зеленський зазначив, що п’ятеро командирів захисників Маріуполя, яких звільнили із російського полону, залишатимуться в Туреччині до кінця війни.

Глава Офісу Президента України Андрій Єрмак повідомив, що Віктора Медведчука передали рф в обмін на 200 українських героїв.

Також Зеленський наголосив, що Україна звільнила з російського полону 10 іноземних громадян.

Українські Національні Новини

Суспільство