ukenru
zelenskiy-zaproponuvav-yes-stvoriti-spilnu-vaktsinu-vid-covid-19

Зеленський запропонував ЄС створити спільну вакцину від COVID-19

 • 11840 переглядiв

КИЇВ. 6 жовтня. УНН. Президент України Володимир Зеленський запропонував Європейському Союзу створити спільну вакцину від COVID-19. Про це сказав президент Європейської ради Шарль Мішель під час брифінгу на саміті в Брюсселі, передає кореспондент УНН.

“Ми повинні працювати разом. 190 млн євро ми мобілізували на додаток до 1,2 млрд - це найбільша допомога для нашого східного партнера. І сьогодні Президент Зеленський також запропонував нам співпрацювати разом над створенням вакцини. І це допоможе нам боротися з пандемією. Дійсно, разом ми досягнемо більше цілей”, - сказав Шарль Мішель.

У спільній заяві Президента України Володимира Зеленського президента Європейської ради Шарля Мішеля та віце-президента Європейської комісії Жозепа Борреля від імені президента Європейської комісії Урсули фон дер Ляєн, зазначається, що Україна та ЄС готові працювати над доступом до вакцини від COVID-19.

“Ми висловили готовність співпрацювати над забезпеченням доступу до майбутньої вакцини проти COVID-19 як глобального спільного надбання за доступними цінами. Ми визнали, що глобальна солідарність, співпраця та ефективний мультилатералізм як ніколи необхідні для перемоги над вірусом, а також для забезпечення стійкого економічного відновлення”, - йдеться у заяві.

Як повідомляв УНН, що Зеленський запропонує ЄС участь України у розробці вакцин від коронавірусу.

Українські Національні Новини

Політика